Scaun din stejar masiv – model Dijon

Un scaun din stejar în deplinătatea puterii expresiei - robust, comod, elegant, durabil. Dijon este numele scaunului cel mai vândut din toate timpurile.

scaun din stejar model Dijon

Este cel mai apreciat model de scaun din stejar pe care îl livrăm în România și face o pereche minunată cu mesele impunătoare gen masa Britain (rotundă, pătrată sau dreptunghiulară) sau masa Kraken (modelul care înainte purta numele de Octopus).

scaun din stejar model Dijon

Recent am primit o întrebare referitor la greutatea pe care o suportă și nu am știut ce să răspund. Cel mai bun răspuns este că am un prieten de 145 de kg care se simte confortabil și nu are vreo emoție când se așază pe acest scaun din stejar masiv. Rareori fabricăm acest model de scaun din fag, pentru că de regulă este solicitat a fi finisat în culori deschise.

Fagul este la fel de rezistent iar prețul cu 10 % mai scăzut poate fi un motiv de a prefera această variantă, dar se recomandă ca fagul să fie finisat în culori închise, pentru a nu se percepe diferențele de coloratură ale fibrei. Stejarul este mai uniform, natural are o nuanță de miere și la finisajele de nuanță deschisă arată mult mai bine. Fibra lemnului de stejar are o particularitate destul de ușor de observat, este frumoasă fără îndoială iar diferența de preț perfect justificată, mai ales că vorbim de mobilier cu o durată de viață îndelungată.

scaun din stejar model Dijon

Am prezentat acest scaun în mai multe rânduri, dacă ajungeți la Conacul Maldăr îl veți găsi și pe terasa restaurantului și în cramă, finisat în culoarea negru mat. Alegerea finisajului mat este o preferință tot mai des întâlnită, cred că lumea s-a săturat de luciul mobilei furniruite. Lacul mat este la fel de bun pentru protecția lemnului dar mult mai ușor de păstrat cu un aspect îngrijit.

Scaun din stejar Dijon – scaunul cu cele mai multe vânzări – este aprecierea mea de-a lungul anilor pentru acest model de scaun din stejar.

Trebuie notat faptul că H-ul care unește picioarele leagă întreaga structură într-un cadru foarte solid, crescând rezistența scaunului în timp. Cei de la restaurantul ”La Mărie și Ion” din Regie/București folosesc astfel de scaune de peste 3 ani în regim HORECA, cu tot ceea ce înseamnă distracție pe muzică lăutărească, urcat pe mese și pe scaune. Au solicitat o ranforsare suplimentară a H-ului și până astăzi, scaunele Dijon și mesele Britain au făcut față cu brio.

scaun din stejar model Dijon
cu perne si fara perne

Dacă urmăriți calitate și un design clasic, să alegeți un scaun din stejar masiv ca și modelul Dijon este o opțiune fără greșeală.

Scaun din stejar – model Dijon – nefinisat

scaun din stejar model Dijon
vedere din fata scaun Dijon
scaun din stejar model Dijon
scaun model Dijon

Cu drag, de lucruri trainice.

scaun Dijon - 2 culori

În multe amenajări interioare am folosit acest model de scaun din stejar, este singurul echipat cu pernă detașabilă și acest aspect este extrem de important în utilizare. Pernele se pot spăla, înlocui, combina ca și culori.

Amenajare terasa Turda 2 mese scurte Model Britain
2 mese Britain echipate cu scaune Dijon din stejar
20 de amenajari interioare
masa Madrid si scaune Dijon
lemn din Maramuresul istoric
Scaune Dijon pentru aranjamentul casei din lemn de la Ieud
set de scaune Dijon si masa rotunda Britain finisate in alb mat 3
set de scaune Dijon si masa rotunda Britain finisate in alb mat

Indiferent de forma mesei alături de care participă la o amenajare interioară, scaunul Dijon poate fi finisat cu cele mai variate nuanțe, chiar și aplicată o soluție de antichizare care generează crăparea baițului înainte de lacul final. Vom obține aspectul vintage pe un scaun de stejar fabricat ieri.

Terasele acoperite sunt printre cele mai bune locații unde puteți amplasa acest scaun. Am avut mai demult o comandă la care am livrat atât masa cât și scaunele finisate alternativ cu Corn Antik – finisaj deschis și Noble Brown, adică cel mai închis maro din portofoliu.

set de masa si scaune pentru terasa
Britain + Dijon

Chiar și pernele de pe acest scaun de stejar sunt în culori alternative – Cappucino și Dark Brown.

De fiecare dată când vine vorba despre scaune din stejar prima mea recomandare este către acest model. Nu cred că poate să se demodeze, cei care îl cumpără azi se bucură la primirea coletelor la fel ca și cei care l-au luat acum 10 ani.

Pentru mine este deja un clasic, trecut în galeria celor nepieritoare.

Am ales acest model de scaun si pentru cabana de la Baia Sprie

scaun din stejar model Dijon
Scaun din stejar masiv - model Dijon 26
scaun din stejar model Dijon
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.