Masa rotunda extensibila Britain – direct din fabrică, înainte de finisaj

Masa rotunda extensibila Britain

Gama Britain, produsă de mai bine de 10 ani înglobează și singurul model de masa rotunda extensibila Britain, cu dimensiunea de 120 cm ca diametru inchisa și 160 cm lungimea maximă a ovalului când este deschisa. Este singurul model de acest fel, masa extensibila, cu picior central, pe care îl producem.

Masa rotunda extensibila Britain

Se fabrica din stejar masiv, însă există și o variantă HORECA, la care piciorul este fabricat din MDF, pentru reducerea costurilor. Finisajul suportului de MDF se poate realiza doar în nuanțe închise, dar personal nu sunt adeptul acestei soluții, mai ales dacă vorbim de amenajările rezidențiale. Am publicat de-a lungul timpului imagini din producție, direct din fabrică, pentru a arăta mobila produsă de noi, la Baia Mare, în stagii diferite. Nu sunt cele mai frumoase imagini, însă sunt autentice și sper să exemplifice cel mai corect stadiul nostru de producători.

Masa rotunda extensibila Britain

Oferim din producția de serie, destinată exportului, soluții doar la solicitări individuale, provenite din România. Nu avem distribuitori sau magazine proprii, nici chiar de prezentare. Este o nișă pe care eu îmi doresc să o acoperim, aceea a celor interesați direct, de produse românești, de calitate și care înțeleg lemnul masiv.

Mese Mini Britain găsiți la Conacul Maldăr, pe care vă recomand să-l vizitați.

Masa rotunda extensibila Britain

Toate articolele publicate de 6 ani în mediul online în revista www.stejarmasiv.ro sunt destinate informării și educării gusturilor. Ne dorim să înțeleagă lemnul masiv, cu frumusețea și avantajele lui, oricine este preocupat de poveste de sub stratul de vopsea.

Am regretat sincer fiecare finisaj alb sau negru mat, care acoperă lemnul masiv, ascunzând fibra, sau abia lăsând-o să se ghicească. Nu critic gusturile, doar exprim o opinie personală, a unui om literalmente fascinat de durabilitatea celui mai nobil copac din România. Alb și negru sunt nonculori, folosite pentru stilul minimalist și ascund fibra lemnului.

Masa rotunda extensibila Britain este un artificiu de utilitate, care poate găzdui 6 locuri în forma restrânsă și prin extindere își mărește suprafața pentru încă doi ocupanți. Depozitarea separată a extensiei este un inconvenient tehnic, dar poate fi ușor trecut cu vederea dacă masa este folosită cel mai frecvent în forma extinsă.

Am livrat în România cca 25 de astfel de piese, în ultimii 3 ani și am constatat că modelul de masa rotundă extensibila Britain are adepți convinși sau trece cu vederea în ochii celor care nu ”o simt”. Doamnele sunt cele mai atinse de forma ovală, iar mie, această opțiune nu mi se pare justificată, însă nu mi-am propus să-i pătrund tainele. Finisajele cele mai dorite sunt Antik Grey și White Wintage. Am convingerea că achiziția unei mese de acest tip completează un puzzle care așteaptă atingerea finală pentru a fi desăvârșit.

Masa rotunda extensibila Britain

Am publicat pentru prima dată imagini cu modelul de masa rotunda extensibila Britain, construita pe un blat de Britain clasic, cel de grosime 2,8 cm și bordura dublată la 5,6 cm, însă fără mecanism metalic de extindere. S-a renunțat la forma aceea de blat și acum se construiește masa cu blat de grosime simplă și țargul retras 10 cm de la bordură. Masa capătă astfel o suplețe în plus, o sluetă mai puțin grosieră, mai ales că diametru de 120 cm nu este prea masiv.

Imaginile din fabrică sunt menite să arate fibra stejarului pe toate elementele componente, așa cum arată înainte de finisaj. Setul prezent pe fiecare palet urmează montat după finisaj, pentru că dacă ar fi deja fixat, nu s-ar mai putea ajunge cu baițul și lacul în toate detaliile fiecărui reper.

Detalii dimensionale și de finisaj găsiti în catalogul de mobila –  MobelAmadeus.ro

Am scris despre mesele Britain și Masa rotunda cu blat rotund de 100 de cm – model Britain în care dimensiunea piciorului este mai redusa si blatul fără bordura dublata pe circumferință.

Cu drag, de funcționalitate ovală 🙂

Masa rotunda extensibila Britain
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.