Masina de cusut si masa de croitorie

masina de cusut atelier de croitorie

Dacă aș fi cusut în viața mea o bucată de textil cu siguranță aș fi putut să adaug acestui articol mai multe detalii privitoare la domeniul croitoriei. Am cumparat o masina de cusut pentru soția mea și încă aștept rezultatele muncii cu scula respectivă, dar poate ca îi lipsește o masă de croitorie și de aceea nu îi dă ghes inima să se apuce. O văd că studiază pe net tot felul de idei și sugestii de meșterit cu ață și am dedus că domeniul în care apare masina de cusut pare să reînvie și să prezinte interes pentru tot mai multă lume.

masina de cusut
Antiques Singer

Am primit cereri de la cititori ai blogului pentru mese de croitorie și înțeleg că o suprafață de lemn masiv, fixată solid pe picioare zdravene care să nu se clintească este un deziderat foarte căutat.

Sunt soluții fabricate din materiale derivate din lemn sau compozite, dar cred că oamenii preferă varianta tradițională de blat din lemn masiv, finisat excepțional, pentru a nu agăța materialele textile și pe care să poată plimba foarfeca de croitorie în voie.

masina de cusut
atelier de croitorie

Am căutat pur și simplu general, pe net mese de croitorie sau mese pentru masini de cusut și am găsit o mulțime de imagini, actuale, cu diverse modele de masină de cusut sau blat de croit care arată că se ocupă de cusut cine nu te aștepți. Surprinzător a fost că sunt și foarte mulți bărbați care practică croitoria și se pare că o fac chiar bine. Am văzut filme pe Youtube descriptive pentru un model de masina de cusut semi-profesională, prezentate de un bărbat.

Mesele de croitorie, fie că sunt destinate croiului fie că găzduiesc masina de cusut sunt piese de mobilier cu specificații funcționale dintre cele mai variate și care îi dau croitorului șansa de a se bucura de confort când lucrează. Fie că sunt pentru o ocupație de hobby, fie că sunt destinate unei utilizări profesionale, diversitatea este incredibilă. Se pot vedea standuri de lucru extrem de elegante sau unele complet răvășite, bucuria utilizatorului cred că este similară.

masina de cusut
statie eleganta de cusut din lemn masiv

Am văzut că Singer, care este un nume în acest domeniu a imaginat masa pentru mașina de cusut, echipată cu accesorii și sertarașe pentru piese, scule și ață acum mai bine de câteva decenii. Unii folosesc azi măsuța respectivă ca decor, prea puțini o folosesc pentru a lucra la ea, așa cum a fost destinată inițial. Folosind picioarele sau suportul mesei de cusut originale, am văzut chiar și idei de design cu trimitere la segmenul Vintage pentru mese fixe de living.

masina de cusut
masa cu picioare de la mese de cusut singer

Mă bucură să observ că meșteșuguri vechi par să reînvie, că se bucură de sprijinul tehnologiei moderne, dar oamenii rămân preocupați de face ceva cu propriile mâini. Într-o listă de dorințe în această viață, am văzut trecută și ideea de ” a fabrica ceva cu propriile mâini și de a-l vinde” și cred că croitoria se încadrează perfect ca domeniu de abordat pentru îndeplinirea acestui punct.

Găsiți mai jos idei de mese pentru masina de cusut sau pentru croitorie, eu îi felicit pe toți cei care lucrează ceva și se bucură trăind acest sentiment.

masina de cusut
masuta de cusut antica singer
masina de cusut
masa de cusut plianta
masina de cusut
masa de cusut pe rotile
masina de cusut
masa de cusut model HORN CUB Plus 1010
masina de cusut
masa de cusut Franklins
masina de cusut
masa de cusut cu colt

Cu drag, de lucru muncit cu propriile mâini. Lemnul și fierul au o tradiție lungă în meșteșugurile de orice fel.

masina de cusut
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Buna,
  As vrea tare mult un pret si un magazin, atelier unde pot gasi masa de cusut cu colt din ultima imagine.

  • #2 Comentariu nou

   este pur informativa maginea si va pot confirma ca aceste piese se fac la comanda, nu tine nimeni in magazin pe stoc piese atat de rar cerute. Un tamplar bun va construieste masa asta la comanda, asa cum e si cazul cu mesele tehnice sau cu cele pentru bijutieri

  • #3 Comentariu nou

   Buna ziua Doamna Camy.As putea eu sa va fac masa insa trebuie sa-mi dati lungimea si latimea pe care le doriti,eventual si alte doleante.Eu va fac un deviz de lucrare cu toate costurile si pretul final.Cu respect Valy.

 2. #4 Comentariu nou

  Buna ziua Doamna Camy.Am vazut comentariul D.vs si as vrea sa-mi spuneti ce masuri ati vrea.Lungime latime,si ce masina de cusut aveti pentru a face decuparea necesara.Cu respect Valentino.

 3. #6 Comentariu nou

  Buna ziua, ma intereseaza costurile pentru o masa de croit 2750/2000/900 mm cu 2 blaturi, multumesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.