Buturugile – o alternativă pentru măsuțele de cafea

Măsuțele de cafea din buturugi

Măsuțele de cafea – le cunoaștem cu toții, le-am făcut loc în casele noastre, le folosim zi de zi. Există atât de multe variante și modele pentru măsuțele de cafea încât ne e din ce în ce mai greu să alegem una care să se potrivească cu stilul și cu nevoile noastre. Pentru iubitorii de lemn și nu numai, mi-am propus să vă prezint o alternativă – folosirea buturugilor pe post de măsuță de cafea.

Măsuțele de cafea din buturugi

Dar înainte să vă dau mai multe exemple de buturugi care pot fi folosite cu succes pe post de măsuțe de cafea, m-am gândit că poate sunteți curioși să aflați care este de fapt povestea acestei piese de mobilier, cum a apărut aceasta. Măsuțele de cafea sunt strâns legate de pasiunea englezilor pentru ceai. Și spun asta pentru că în Marea Britanie din anii 1750, măsuțele de ceai erau la mare căutare având în vedere obiceiul englezilor de a se răsfăța cu această băutură. Era firească apariția unei astfel de piese de mobilier având în vedere nevoia ne a avea un obiect pe care să poți pune ceștile fierbinți între sorbituri. Însă, trebuie menționat faptul că aceste mese erau mai înalte decât măsuțele de cafea din prezent.

Se poate susține și faptul că apariția canapelelor joase a avut o influență asupra măsuțelor de cafea în forma lor de astăzi. Sunt opinii care susțin că o primă masă de cafea ar fi fost creată în 1868 de E.W. Godwin. Cu toate acestea, prima mențiune certă cu privire la măsuțele de cafea datează din 1938 când Joseph Aronson (autorul celebrei Enciclopedii a Mobilei) a definit această piesă de mobilier ca fiind o masă joasă și lată folosită în prezent în fața canapelei.

Măsuțele de cafea din buturugi

Acum că v-am delectat cu puțină istorie de mobilier, e timpul să trecem la lucruri serioase – să înlocuim clasicele măsuțe de cafea cu buturugi naturale. Este o idee care a prins din ce în ce mai mult avânt în ultima perioadă și cred că asta se datorează faptului că poate fi pusă în practică cu ușurință.

Rețeta unei astfel de măsuțe sună în felul următor: se ia una bucată buturugă de lemn (de preferat să fie lemnul uscat pentru a fi mai ușor de tratat). În ceea ce privește dimensiunile, aici depinde de fiecare. Cu toate acestea, o buturugă mai groasă va fi mai stabilă. Urmează îndepărtarea scoarței – pas migălos, dar care trebuie efectuat cu grijă pentru a nu răni lemnul. După ce descoperim lemnul de scoarță, trecem la șlefuirea lemnului, cu șmirghel de granulație variată pentru a putea îndepărta așchiile și a netezi lemnul. Un ultim pas constă în lăcuirea lemnului sau aplicarea unui strat de protecție, în funcție de preferințele fiecăruia. Rezultatul? O măsuță de cafea care poate fi integrată cu ușurință în casele voastre pentru un colțișor rupt din natură.

În cazul în care nu sunteți pe deplin convinși de această idee, vă las să vă delectați cu câteva exemple care vă vor cuceri cu siguranță:

 

 

 

 

 

 

Măsuțele de cafea din buturugi
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.