Mașina de spart lemne plus ideile unui om destupat la minte

Mașina de spart lemne

Se poate și fără topor, secure, transpirație să faci lemne de foc folosind mașina de spart lemne. Nu că n-ar fi plăcută această activitate pentru noi, orășenii, care ocazional ajungem față în față cu un boc de lemn și cu un topor în mână.

Mașina de spart lemne

Însă pentru cei ce o fac de nevoie, este o munca istovitoare, deși necesară. Unii mai inventivi, n-aș zice neapărat leneși, cu toate că aceasta de pe urmă se pare ca ar sta la baza inventivității multor utilaje și mașinării pentru ușurat munca, au imaginat mecanisme simple care fac munca de spart lemne mult, mult mai ușoară.

Pentru cei dornici de o achiziție vă anunț că nu vindem astfel de conuri, dar se găsesc peste tot, la mica publicitate sau pe Amazon, ori la firme locale. Suntem in 2021, da? 15 – 20 de EUR nu e o sumă pentru a scuti efortul. Iar o filetantă de 18 V are azi oricine, nu e nevoie de motor trifazic.

con pentru spart lemne

Mașina de spart lemne este de fapt un motor care acționează un con cu filet. Filetul are suficientă forță să despice bușteanul, iar consumul de energie nu este cine știe ce, comparat cu efortul fizic, cu toporul.

Cu drag, de minte destupată.

UPDATE 2017

Am scris acest articol demult, iar azi un cititor mi-a atras atenția că este gol. Lipseau de sus imaginile și filmulețele. Este un articol simplu, ne-elborat, despre un instrument ce m-a impresionat atunci. După ce am aflat de existența lui l-am văzut în multe locuri și va informez ca se găsește de cumpărat la tărguri și piețe, ori online.  Despre același subiect am mai scris și Soluții pentru spart lemne de foc, de la variante mecanice până la utilaje care sunt alternative la variantele mecanizate. Despre Leveraxe, un articol cu topoare, am doar opinii bune, și numărul comentariilor mă face să cred că este chiar cunoscut.

Numai de bine, cald la iarnă și trai bun cu baba !

2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Avem nevoie de astfel de inventii. Foarte, foarte misto masinaria de crapat lemne 🙂

  2. #2 Comentariu nou

    BUNA ZIUA AS AVEA NEVOE DE UN VARF DE CON COnul are DIAMETRUL DE 15cm multumesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.