Handmade din lemn, de la miniaturi la dimensiuni de perete

Harta lumii pe bucati de lemn

Se poartă tot mai mult ideea de natural, ne-fabricat de masină ci meșterit prin lucru manual. Unii politicieni vehiculau ideea lipsei de forță de muncă în zona meseriilor, și printre puținele dăți am ajuns să îi aprob. Sudor, strungar, tâmplari, zidari, confecționeri, bucătari, orice breaslă am menționa, toate duc lipsă de oameni pricepuți. În construcții toți cei care mai știau ceva s-au luat cu familii cu tot și s-au mutat în Italia și Spania. Că nu e mai bine se prea poate, dar sigur nu le e rău. Minimul subzistenței nu e nicidecum pragul la care își duc traiul iar ceea ce își permit e peste ceea ce lee oferă Romania.

Nu vreau să fac apologia stării forței de muncă a nației, vreau să vă aduc aminte de orele de ATP, cele obligatorii pe care ca și copii le făceam la școală. Atelier Tehnico-Practic unde fetele coseau sau bucătăreau salată orientală iar băieții traforau traforaj. Vă mai aduceți aminte de ce și cum era?

Astăzi avem două direcții principale pentru bricolaj, cea super tehnologizata cu CNC-uri, tăiere laser si cea simplistă, rudimentară, manuală, unde fiecare scobitură sau adâncitură este făcută cu unealta de mână și ciocanul. Prima am prezentat-o mai detaliat acum ceva vreme într-un articol legat de sculptura lemnului cu CNC-uri. Handmade-ul lemnului e prezent in fiecare articol inspirat de ETSY. Mai e si articolul despre ”Cum ar fi dacă lemnul n-ar fi fost

Vă voi arăta în imagini ce poți mesteri, dacă ai aplecare spre prelucrarea lemnului. În general sunt lucruri mici, decorative în cea mai mare parte, frumoase din cale-afară pentru că din punctul meu de vedere, cineva, cândva s-a gândit să facă ceva frumos. Nu contează cât de mare sau de mic, dar frumos, așa cum sufletul său percepe frumosul. Eu percep esteticul la nivel practic, altii și-l doresc pur și simplu ca decor.

handmade
cercei taiati cu laserul sub forma de caseta magnetica
handmade
Harta lumii pe bucati de lemn
handmade
Lampa decorativa cu decupaje sub forma de flori
handmade
Harta lumii
handmade
inele de lemn pentru servetele
handmade
Litere decupate cu laserul pentru coliere
handmade
Mini piese taiate cu laserul
handmade
Piese de placaj
handmade
Rozar cu cruce din lemn de maslin

 

Cu drag, de măini dibace.

8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Sunt de acord si mama Irinei si vecina lui Calin,ca sa vezi ce potriveala!

  2. #2 Comentariu nou

    La Multi Ani! Calin
    Foarte frumos gestul tau de a daruii bucurie. Sunt si eu un tatic a unei fetite deosebite. Este foarte incantata de casute. A avut de toate felurile, insa recunosc, nu din lemn si nici care sa trebuiasca sa fie montate si pictate.
    Inca o idee si un motiv de joaca pentru parinti impreuna cu copii lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.