Mașina de transplantat copacii – între artă și știință

transplantat

Bine v-am găsit în lumea în care există mașini care se ocupă de transplantat copacii :). Mărturisesc că am căutat în dicționar să mă verific că nu dau titlu greșit, că acest cuvânt există și în limba română, transplantat, l-am găsit, e acolo, doar că nu avem noi conștiința, cultura și respectul pentru această activitate legată de copaci. Îl vedeam doar existând în lumea medicală.

Degradarea mediului este o problemă majoră cu care se confruntă lumea de azi. Nu putem vorbi de sănătatea mentală, de stare de bine, de prosperitate sau chiar de pace, dacă nu avem un loc unde să se manifeste toate acestea. Pământul, natura și apa sunt cele care ne hrănesc. Numărul tot mai mare al oamenilor pe care acestea trebuie să le susțină, provoacă dezechilibre de care suntem prea puțini conștienți. Ori dacă suntem conștienți, părem lipsiți de mijloacele prin care le putem combate.

transplantat

Urbanizarea, creșterea nevoilor de infrastructură, populația mărită a dus la scăderea spațiului de trai al naturii. Am domesticit-o, dar ea nu poate trăi decât sălbatic. Copacii mari oferă foarte multe benefici. Ei filtrează aerul, reduc eroziunea solului, sprijină flora și faună. Ei sunt primii care stau în calea constructorilor. Iar pentru un viitor durabil, trebuie protejați.

Environmental Design este o companie care se ocupă de 100 de ani de servicii de transplantat copacii. Sigur, clienții lor sunt din rândul marilor hoteluri, corporațiilor, proprietarilor de terenuri de golf, însă au dezvoltat cu succes această tehnică. Ei spun că e un amestec de artă și știință. Serviciul a apărut din rațiuni nu legate de mediu, ci legate de imagine, de design, de serviciile de grădinărit.

Compania Volvo se declară și ea preocupată de mediu și pentru asta, de-a lungul timpului, au inițiat o serie de inițiative în această direcție. Pe lângă reducerea emisiilor de gaze, furnizarea de soluții de transport cu combustibili alternativi, grija pentru natura s-a tradus în viziunea Volvo și în crearea unor mașini de transplantat copacii. Iată cum funcționează:

Cum vi se pare? Așa-i că parcă vă ridică puțin moralul?

Cu drag de lucruri bune!

 

transplantat

 

transplantat
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Buna seara! Cand auzi despre astfel de activitati cu un istoric de 100 de ani sau de mari brand-uri auto care investesc permanent in asemenea activitati, te gandesti ca putem fi optimisti. Insa, la nivel mondial, lupta aceasta se impune sa fie una acerba, pentru, dupa cum se stie foarte bine, inca sunt indivizii si agenti economici care „denigreaza” toate aceste aspecte pozitive. Poate, atat cat nu este prea tarziu, vom sti sa ne „trezim” si sa fim fiecare dintre noi mai constienti de ce inseamna natura si de tot ce ne ofera aceasta. Sarbatori Fericite tuturor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.