Mecanisme inutile, care pot fi cumparate sau manufacturate

mecanisme inutile - useless box

Definiția pentru mecanisme inutile este largă și poate necunoscută, dacă nu te-ai întâlnit până acum cu vreunul. Poate că ți se pare hilară ideea de a construi ceva inutil. Lucrul mecanic efectuat de unul dintre aceste mecanisme inutile, însumat cu energia consumată, inutil, de asemenea, au totuși rolul de a AMUZA. Amuzamentul este prin descrierea conform dicționarului o formă de voioșie, care apare prin învoioșire. Nu se poate numi chiar distracție sau comedie, pentru că nu rezultă într-o stare generală exprimată cu gesturi și sunet, ci mai degrabă schimbarea unei stări catalogate nefavorabil cu una mai bună, însoțită de destindere și relaxare. Corect?

mecanisme inutile - useless box

Celor care lucrează sub stress, în tensiune, cu mintea concentrată la sarcinile mentale, le prinde bine o astfel de mașinărie care poate să le destindă ridurile, să le distragă atenția pentru câteva momente de la preocupările presante și să restarteze circuitele neuronale de pe poziții mai optimiste. Este bine știut că ceva amuzant, relaxant, reconfortant, poate avea impact major asupra inspirației și a imaginației. Câți dintre voi nu ați reușit să fiți străfulgerați de revelația unei soluții în momente de relaxare sau detașare, comparativ cu momentele de concentrare maximă asupra unei probleme.

Mecanisme inutile – Varianta 1 

Se cumpără – am găsit și pe Amazon și pe Aliexpress căutând Useless Box variante care nu depășesc 20 dolari, cu tot cu trimis acasă.

 

mecanisme inutile - useless box
Aliexpress- click pe imagine pentru redirectionare
mecanisme inutile - useless box
Amazon – click pe imagine pentru redirectionare

Mecanisme inutile – Varianta 2

Se construieste. Găsiți online multe ghiduri pentru componente și schemele de conectare electrică. Se poate face cu integrat 555 – unul extrem de simplu și ieftin sau cu Arduino, pentru cei care vor să integreze șmecherii haioase. Cred că un astfel de demers, de a construi oricare dintre aceste mecanisme inutile are extrem de multe avantaje.

  • deconectează mintea și o hrănește cu relaxare
  • oferă unui inginer șansa de a experimenta arta la nivel mai ușor de înțeles decât conceptele abstracte stiințifice gen Pisica lui Schrödinger
  • poate deveni un cadou inedit atât pentru constructor cât pentru oricine, azi, când a cumpăra cadouri este o provocare
  • poate deschide ușa unor noi hobby-uri, legate de plăcerea de a meșteri

Varianta de pe Instructables, un site pe care îl ador.

mecanisme inutile - useless box

Mai jos, veți găsi câteva clipuri pe acest subiect ca să vă întregiți imaginea din minte cu diversitatea amuzamentului pe care ceva absolut inutil îl poate conferi. Aștept să întâlnesc o persoană cu funcție de conducere înaltă pe biroul căruia să fie un astfel de mecanism. Aș aprecia valoarea acelei persoane din start cu câteva grade în plus, considerând că mintea îi este suficient de deschisă să opteze spre această formă de detașare. Unii joacă joculețe stupide pentru a se destinde, timp în care mintea lor aleargă, alții desenează forme neânțelese, ilogice. O carte de-a lui John Saul descria mințile cu capacități extraordinare ca fiind nevoite să își ocupe o parte din forța de calcul cu ceva pentru ca cealaltă parte să încetinească suficient încât să se poată coborî la nivelul problemelor cotidiene. Muzica ne ocupă și structurează gândirea, cei care ascută muzică de concentrare înțeleg despre ce vorbesc.

Suntem prizonierii unor forțe interioare pe care trebuie să le stăpânim pentru a putea performa. Arta este o formă de descătușare, de amplificare a creativității și imaginației. Arta poate fi pictura, muzică, dar și meșteritul.

Dacă n-ar fi fost artă, stâlpii porților din Maramureșul istoric ar fi avut fețele plane, nu sculptate, și-ar fi îndeplinit funcția la fel de bine.

Clipuri Youtube cu mecanisme inutile


Am mai scris despre mecanisme fabricate din lemn:

JUCĂRII DIN LEMN | MECANISME

MECANICA MAGICĂ A LUI THEO JANSEN

MOTOARE FABRICATE DIN LEMN

mecanisme inutile - useless box
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.