Dulapuri suspendate sau integrate ca separatoare

mobila cu doua fete Corpuri suspendate Lieber Maxwell

Dulapuri suspendate amplasate la granița dintre bucătărie și dining am văzut foarte rar. Să imaginezi pentru un corp de mobila cu doua fețe utilitatea este nevoie concomitent de spațiu de acces. În general, exceptând mesele toate corpurile de mobilă, dulapuri, credenț, birou, biblioteci sau servante sunt 99% din cazuri amplasate lângă un perete. E neobișnuit pentru spațiu românesc să concepi design cu corpuri de mobilier care să funcționeze pe ambele părți.

Prima și cea mai la îndemână amplasare este cea cu scopul de delimitare de spații. Poți construi un perete și să integrezi o ușă sau poți separa spațiul dintre bucătărie și dining cu o construcție din lemn care să fie funcțională. Te scapă de o mulțime de bani, dar oferă soluții practice de depozitare pe care altfel ar fi trebuit să le gândești limitând spațiul utilizat efectiv în bucătărie. Dacă m-aș muta la casă și așa avea norocul să găsesc o casă evreiască cum este cea la care mi-a rămas gândul de o vreme, amplasată în Baia Sprie, poate că aș reuși să amplasez această soluție în spațiile acelea generoase. Casa de care zic era construită cu ziduri de 60 de cm, din cărămidă mică, plină. Camerele erau ultra-generoase, și mobilate prea încărcat după gustul meu.

mobila cu doua fete - dulapuri suspendate

M-aș rezuma la amplasarea în bucătărie a utilităților destinate preparării hranei și pentru a o face fericită pe mama, aș separa spațiul de gătit de cel pentru servit masa cu o construcție de genul de mai sus.

Mobilierul cu doua fete sunt de regula dulapuri suspendate sau integrate între tavan si pardoseala cu funcțiune de vitrină.

mobila cu doua fete - dulapuri suspendate

Costurile sunt ridicate, așa ceva nu se cumpăra din supermarket de bricolaj ci se construiește manual, personalizat de un meșter foarte priceput. Nu crește valoarea casei, deși e piesă de mobilier care nu poate fi mutată, când vrei să schimbi domiciliul. Reprezintă pentru mine o soluție veche, ca și concept, și care necesită muncă multă de întreținere. Dar cum moda se schimbă și revine, am senzația că apreciem tot mai mult idei cu vârsta de ordinul deceniilor, pentru a ne reîntoarce la origini cu valoare certificată.

Nu e singurul model cu doua fete, mai sunt spații decorate și mobilate în acest stil, dar tot mai rar întâlnite. Am scris despre masa cu sertare, din același imbold, poate peste timp, dacă online-ul ăsta mare nu e lovit de un impuls electromagnetic global, să poată găsi copii noștri referințe la ceva ce nu vor mai vedea pe undeva. Ieri am vazut un copil de 10 ani întrebând Ce e aia? și arăta spre un telefon cu disc și receptor. Au trecut poate 10 ani de când au început să dispară și sunt necunoscute pentru generațiile care vin. O singură doamnă m-a sunat să întrebe de unde poate cumpăra masută pentru telefon. Am zâmbit, i-am declinat competența mea pentru acest subiect. Tudor a meu ar fi nedumerit să explice utilitatea unui obiect de acest fel, văzut într-o poză.

dulapuri suspendate si integrate in zid

dulapuri suspendate la blatul de bucatarie

mobila cu doua fete
Dulapuri suspendate Lieber Maxwell

Poate va veni o nouă viață pentru dulapuri suspendate, trebuie doar ca Oprah să anunțe în emisiune că îi plac și schimbă trendul de design in industria de mobila americană. După 5 ani, va ajunge suflul inspirațional și la noi.

mobila cu doua fete
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.