Mese pliante – avantaje si sisteme constructive

mese pliante Masa cu sustinere dubla pe ambele parti pliante

Referitor la cererile de mese pliante care mi-au fost adresate de-a lungul timpului am o nedumerire mare. Sunt solicitate destul de des, dar nu am gasit variante disponibile pe piată, care să corespunda calitativ la utilizarea lor funcțională. Cred că aspectul practic este extrem de important, pentru că o varianta de extindere a locului de luat masa este imperios necesara de a fi în primul rând extrem de versatilă, înainte de design. Mesele fixe, comparativ cu cele pliante sunt mai ușor de asortat cu tot felul de inginerii estetice, care să puna în valoare lemnul, finisajul și calitatea execuției.

mese pliante
Elementele componente penru masa plianta – varianta clasica

Când vorbim de mese pliante caracteristicile principale sunt spațiul redus ocupat în varianta restrânsă și ușurința montajului și comoditatea utilizării în varianta extinsă. Cele mai multe tipuri de mese pliante pe care le-am văzut sunt frumoase dar oferă un număr limitat de locuri disponibile. Cele două locuri care se pierd în zona centrală, acolo unde se află structura de bază mi se par o irosire nejustificată. Sa vorbim de 4-6 locuri la masă nu cred că e normal, o masă fixă oferă acest spațiu și nu cred că există case care să nu posede o masă cu poziție permanentă. Cele pliante trebuie folosite sporadic, în situații care impun așezarea mesei pentru mai multe persoane, iar depozitarea lor trebuie să nu reprezinte un impediment, chiar pentru camerele cu suprafață redusă. De regulă orice model de mese pliante trebuie să se poată așeza la perete și să poată să se integreze în amenajarea acelei camere sau după o canapea.

Stilul constructiv căreia îi aparține o masă pliantă am văzut că predomină în zona mobilierului stil, cu picioare sculptate, strunjite. Noi am produs pentru Conacul Maldăr o astfel de masă, cu picioarele strunjite sub formă de spirală, însă costurile o fac prohibitivă pentru producția de serie. Eu am apreciat că utilitatea unei mese pliante vine să ajute în condiții de lipsă de spațiu. Lipsa de spațiu derivă din dimensiunile reduse ale camerei. Cine locuiește în camere mici, ori are o limitare a spațiului locuit înseamnă că nu dispune de o casă sau un apartament generos, deci nici nu investește valori mari în locuință, implicit în mobilier.

Curentul scandinav este cel mai apropiat de înțelegerea mea asupra acestui tip de masă, nordicii privesc totul dintr-o perspectivă simplificată, pentru ei o curbură sau un element stilizat simplu este suficient ca design. Nu adoptă opulența britanică sau franceză pentru mobilier ci urmăresc în primul rând utilitatea concretă.

Englezii cataloghează mesele pliante în două categorii – Gateleg Table și Drop Leaf Table. Prima variantă are sustinerea blatului cu picior mobil, tip poarta, iar blatul se segmenteaza pe lațime, iar cea de-a doua are blatul segmentat pe lungime, cu sustinerea blatului prin mai multe picioare mobile, tot de tipul poartă/ușă, adică cu balamale. Spațiul ocupat în varianta închisă diferă mult la cele două tipuri constructive.

Dintre mesele de mai jos voi alege un tip de masă să îl construiesc în următoarea perioadă, cu utilizare la interior, nu pentru terasă.

10 modele de mese pliante

mese pliante
Drop Leaf table
mese pliante
Masa plianta mica, cu 4 locuri
mese pliante
Masa cu sustinere dubla pe ambele parti pliante
mese pliante
masa plianta cu scaune pliante
mese pliante
Masa plianta cu sustinere centrala
mese pliante
masa plianta din stejar inalbit
mese pliante
Masa plianta din tec pentru exterior
mese pliante
Masa plianta model Divine
mese pliante
Model danez
mese pliante
Model Windsor de masa plianta
mese pliante
varianta moderna de masa plianta

Mai scriu cu siguranta pe aceasta temă, voi prezenta la final si modelul construit.

mese pliante
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Buna ziua. Numele meu este Nicoleta si as dori sa stiu si eu un pret la Masa plianta cu 6 scaune pliante de interior si avand in vedere ca pe site nu este nici o referire la datele de contact, nestiind de unde sunteti, as mai dori sa stiu daca o comand daca exista taxa pentru transport si cat m-ar mai costa acesta, daca nu sunteti din Bucuresti?
  Multumesc anticipat.
  Astept raspunsul dumneavoastra.
  O zi frumoasa!

 2. #2 Comentariu nou

  Bună ziua,
  As dori dacă se poate sa ma ajutați cu un preț pt masa varianta moderna, culoare fix cu este în poza. Pretul include și scaunele?
  Multumesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.