Micile decorațiuni fac deliciul marilor aranjamente pentru mese

rafturi de lemn

Am ajuns la concluzia ca diferența dintre CASA și ACASA o fac retușurile de imagine și aspect total al aranjamentelor interioare dat de micile decorațiuni – obiectele familiare ce completează piesele de mobilier mari. Pereții, mobila de bucătărie, parchetul, obiectele sanitare, gresia și faianța sunt reci si neprimitoare fără tacâmurile proprii, prosoapele de bucătărie brodate, tocătorul de lemn sau cuțitele din „garderoba” personală.

E nevoie de timp, de alegeri și de bănuți investiți pentru a aduna toate acele mici lucruri, care duc o poveste cu ele, pentru a simți ACASA în mod complet. Cum l-am cumpărat, de unde, cât a fost, ce greu l-am transportat pe avion, când te-ai tăiat cu el, atâtea și atâtea detalii care încarcă emoțional o amenajare. Aceasta este ceea ce designerul nu poate să adauge și fără de care orice amenajare interioara sau decorațiune rămâne impersonală.

Din lemn, că din altceva nu mă gândesc să pun pe masă sau în bucatărie, vă arăt câteva obiecte ce mi s-au lipit de suflet.

organizator de perete
Organizator de tacamuri - Micile decorațiuni
Platou rotativ din lemn
raft de lemn de perete Micile decorațiuni

Micile decorațiuni apar doar la sfârșitul amenajărilor și atrag toată atenție. Uiți cât a costat faianța, structura peretelui, cât timp s-a muncit la tot și cât de greu ai ajuns acolo. Tot ce contează este să te bucuri de final, de căldura casei și de obiectele purtătoare de amintiri sau emoții.

rafturi de lemn Micile decorațiuni
Micile decorațiuni - suport carte de bucate
suport pentru rola de hartie Micile decorațiuni

Un suport de rolă de hârtie, din fontă turnată și lemn este parte a patrimoniului colectiv ce reprezintă o familie. Nu e doar o bucată de material, ci are înglobate sentimente și simțiri.

suporti orizontali de perete

Privesc la cele de mai sus și realizez că fără ele peretele ar arăta anost. E alb, ușor de curățat, dar fără micile decorațiuni nu bucură privirea.

tabla pentru meniu

Photo credits goes to potterybarn.com – azi nu mai este accesibil europenilor. S-au mutat pe https://www.westelm.co.uk/

foc în șemineu
Micile decorațiuni fac deliciul marilor aranjamente pentru mese 12

Cu drag, de modă veche, să aveți sufletul cald ca și flăcările acestui foc.

9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →