Casa cu capul in nori

arhitectura din nori casa nor

Nu cred ca exista nici un semn de indoiala, de ce acest proiect arhitectural cu forma de nori poarta numele de „ Cloud House”, insa va pot asigura ca nu exista nimic “ pufos”  la acest design serios, exceptie, probabil, covoarele. O firma de arhitectura australiana pe numele ei, McBride Charles Ryan, a creat acest design neobisnuit dintr-o casa cu un design clasic edwarian, impresionand astfel, cred, toti iubitorii de arhitectura din lume.

Interiorul casei, aparent traditional atunci cand treci prin hol, cu o paleta de „non-culori”  conventionala, se transforma odata ce incepi plimbarea printre „ nori ”  intr-o ultra-moderna calatorie arhitecturala, plina de culoare. Ceea ce apreciez la acesta idee de design, desi este una contemporana, este simplitatea ei, materialul vedeta fiind lemnul masiv.
Odata ce ai pasit in zona living-ului, ramai marcat de unicitatea si creativitatea cu care acesta fatada de sticla a fost realizata. In mod irefutabil, aceasta este „ piesa de rezistenta” a casei.

*Iubesc, cum zilnic, descopar adevarate opere de arta ale arhitectilor si designerilor de interior si pot sa le impartasesc cu voi. Sper sa va placa!

casa in forma de nori

hol traditional

living colorat

living din lemn masiv

casa in forma de nor

casa nor

Este dificil de stabilit dacă eclectic este o sumă de stiluri sau este kitch, ceea ce contează este senzația finală pe care orice privitor o trăiește când admiră imaginația semenilor săi. Alăturând mai multe stiluri, cei care nu pot defini linia de ghidaj în conceptul de design ”se scot” repede proclamând eclectic ca un stil suficient de cuprinzător.

Indiferent de confortul spațiului de locuit, trebuie să ne definească pe noi înșine casa pe care alegem să o construim. Intrigant poate fi un sentiment pe care proprietarii acestei case să-l fi urmărit. Neobișnuit cu siguranță. Frumos .. aici e o altă poveste, căci frumusețea stă în ochiul privitorului. Dacă nu facem ceea ce facem cu intenția de a epata ci ne declarâm doar nonconformiști, sufletul casei pe care o locuim devine parte din sufletul nostru.

Pentru cei care trăiesc cu capul în nori , însă cu picioarele pe pământ … chapeau!

arhitectura din nori
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    La multi ani!

  2. #2 Comentariu nou

    Traforajul a fost si va ramane bijuteria prelucrarii lemnului.