Scaun model Cantilever Chair – design Miesrolo

Miesrolo

Einstein spunea că genialitatea unui produs constă în utilizarea practică a acestuia. Designerii nu țin cont de această axiomă a geniului cu titlu de SIR, imaginând obiecte care îți rețin atenția prin forme sau soluții ingenioase de aplicare, însă cu rețineri mari în ceea ce privește utilitatea directă.

Miesrolo

Mintea mea vede imaginea scaunului creat de Uros Vitas, cu denumirea Miesrolo Chair, prezentat la un concurs de design din Belgrad acum câțiva ani, dar nu poate concepe cum rezistă la utilizare, chiar dacă imaginea exemplifică clar că poate susține greutatea creatorului său. Din câte am citit exte o variantă îmbunătățită a ideii primare, frumoasă fără îndoială, dar dependentă de materialele folosite pentru a asigura un minim de soliditate.Miesrolo

Descrierea scaunului Miesrolo arată că este construit din lemn, cu formă trapezoidală pe secțiune susținute de un material cu rol de ramă pe bază de elastomeri sintetici. Denumirea de scaun Cantilever este descriptivă pentru aceste tipuri de scaune care in loc să fie susținute pe 4 picioare ca și cele clasice, fac posibilă sustinerea ramei de scaun în continuarea platformei de bază, cea care vine în contact cu pardoseala. Am avut și eu 2 scaune identice, ca formă, doar că erau construite pe o ramă metalică, continuă, fabricată din țeavă rotundă, sudată. Sunt incredibil de confortabile și de comode, au o elasticitate care preia din greutatea ocupantului și minimizează șocul așezării posteriorului pe tăblia șezutului.

MiesroloPartea neobișnuită a designului pentru scaunul Miesrolo este că acesta poate fi pliat, plin rulare, micșorând considerabil spațiul ocupat și chiar permițând depozitarea acestuia într-un volum redus. Poate fi și transportat în varianta rulată, deși am citit unele comentarii care pun sub semnul îndoielii volumul redus obținut. Cred că greutatea totală a scaunului excede o greutate obișnuită, datorită cantității mari de lemn necesară pentru a rigidiza structura. Materialul lemnos nu am găsit nicăieri unde să fie menționat ce este, dar presupun că este esență tare, ceea ce face ca greutatea să fie considerabilă.

Revenind la savantul cu părul alb vâlvoi, am convingerea că și el ar fi apreciat inventivitatea conceptului, chiar dacă și-ar fi păstrat rezerva succesului comercial al unui astfel de concept.

Miesrolo

Limita este cerul, o știm cu toții, imaginația este caracteristica principală care va face imposibilă depășirea intelectului uman de către orice mașină.

5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.