Mini cabana – un concept de viitor al turismului în ”remote location”

mini cabana Honey Crisp

Locurile ”remote location” și mini cabana vor deveni perechi de succes pentru turismul de după pandemie. Văd finalul pandemiei ca momentul în care ne vom putea relua activitățile normale, cu precauțiile de rigoare, însă cu grija cuvenită pentru evita contactarea virusului Corona.

Se pare că vom redefini activitățile și modul în care le vom practica, cu precădere cele care implică adunarea în grupuri mari. Restaurantele mici, de familie, cu mese puține și mâncare gătită, pensiunile din zone geografice ne-aglomerate, la mare sau la munte vor lua locul sălilor de sute de persoane și hotelurilor cât un vapor.

Am scris în 2015 despre – Casa pe structura de lemn cu forma literei A – apoi am construit începând cu 2016 o cabană – Cabana de la Baia Sprie – Maramureș – proiectul meu de suflet. Mai am de lucru încă la interioare, sper că în 2021 să petrecem prima dată timp mai îndelungat acolo, câteva zile și nopți. Nu e o mini cabana, avem cca 60 de mp utili, la parter și mansardă. Am fost sunat de mulți oameni ce au citit aceste articole și le-am recomandat din experiență cum să abordeze proiecte similare.

Azi, în 2020, dacă aș mai purcede la construirea unei locații pentru o căbănuță, aș face totul și mai mic. Primul avantaj ar fi că costurile s-ar diminua, timpul de realizare s-ar scurta, se poate realiza cu 1-2 oameni în regie proprie, incluzând în acest spațiu tot confortul necesar. Oricum este un termen abstract și care depinde în totalitate de pretenții, dar sper să vă lămuresc ușor imediat.

Atâta vreme cât fugi dintre betoane și sticlă la iarbă verde, nu ai nevoie decât de ceva mai bun, comparativ cu un cort. Norocul face ca să pot exemplifica în imagini noua mea convingere, apelând la impactul vizual puternic pe care l-am avut văzând Honeycrisp Cottage, din Vermont – SUA. O structură timber frame, de 26 de mp, destinată pentru 4 persoane, alimentată cu energie solară.

mini cabana Honeycrisp Cottage

mini cabana Honeycrisp Cottage

Exteriorul este foarte bine accesorizat, iar simplitatea definește întreaga mini cabana. Scaune Adirondack în jurul vetrei de foc, din câteva pietre dispuse direct pe pământ constituie un spațiu mult mai apreciat decât dacă ar fi elaborat structuri care să estompeze peisajul.

Vedere de ansamblu a spațiului de la parter mini cabana

queen size bed la mansardă

Cred că imaginile spun tot ce era de demonstrat. Forma dreptunghiulară, structura de rezistență simplă, la vedere în interior, acoperiș într-o singură apă, suprafață vitrată generoasă, culori simple, lemn cu alb, ușă culisantă tip hambar și baie complet utilată sunt atribute ce nu pot trezi remarci negative decât din partea celor habotnic de cârcotași. Poate că e mai indicat de construit grupat 3 piese de mini cabana într-un spațiu frumos decât o pensiune cu 12 paturi. Partea de living este suficient de încăpătoare pentru a găzdui întreg grupul pe seară, dar oferă intimitate și distanțare fizică suficient de mare cât să simți că te-ai detașat de oraș.

Familiile cu 2 sau 3 copii pot folosi o astfel de mini cabana lejer, cei mari dintre cei mici vor adora pur și simplu să urce pe scară pentru somn. Pentru aceste familii este cel mai dificil de găsit o locație încăpătoare, eu știu cel mai bine cum e să explici că nu vrei 2 camere separate în același hotel.

Terenul îmi permite, cochetez cu ideea de a construi așa ceva la Baia Sprie, asta bineînțeles după ce termin cabana.

P.S. Am vândut tractorul Pasquali 995 – vreau să-mi iau motocultor Grillo, nou. Iarna asta fierb multe idei sub căciulă. Mobila din stejar Premium nu a suferit ca volum de vânzări în 2020, pot aborda și proiecte personale.

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn

Știai că Lemnul pentru casa din lemn crește în 23 de secunde ?

mini cabana Honeycrisp Cottage
16 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  camd eram mic aveam o carte preferata , in care intr un cuib de pasari era amenajata o locuinta in miniatura.
  avea un pat, o masa si o suba (de pamant care avea si un loc dormit)
  o problema in Romania e ca nu poti sa construiesti unde ti vine …chiar daca e terenul tau

 2. #3 Comentariu nou

  As dori sa construiesc o astfel de cabana. Detin un teren de 1000mp intr-o zona de munte si sunt in cautare de potentiali asociati, investitori pentru realizarea acestui obiectiv.

  • Nu cred ca valoarea unei astfel de constructii poate fi impartita cu un investitor, mai ales potentialul venitului. Depinde de solutiile constructive alese, dar eu estimez ca in 20.000 de euro se poate ridica. Inchirierea ulterioara este un succes care depinde de mai multi factori.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.