Mese din lemn – trend de achiziție exploziv în 2020

mobilier vintage din lemn masiv autentic 5

Google semnalizează pentru Martie 2020 un trend ascendent de intenție de achiziție semnificativ pentru mese din lemn.


Dovada e aici – căutările online sunt relevante. Oamenii au fost blocați în case, au avut timp de gândire, s-au preocupat de confortul personal, au băgat de seamă ce n-au apucat pe când alergau între servici și supermarket, au răsfoit reviste online, bloguri de design sau oferte de produse care i-ar face să se simtă mai bine, în izolarea propriului cămin.

Sună dramatic, eu nu cred că a fost chiar așa de rău, cred mai degrabă a fost un moment bun de respiro. Aveam nevoie să ne oprim dintr-un iureș și să cugetăm la ceea ce facem, unde ne duce viața și caruselul acesta din care se pare că e tare greu de dat jos. Nu cunosc direct pe nimeni afectat de pandemie cum că și-ar fi pierdut serviciul sau a rămas cu ratele neplătite. Statisticile arată că s-a economisit mai mult, asta înseamnă că s-a făcut economie, prin economisire. Depozitele in bănci au crescut, oamenii devenind conștienți că s-ar putea să vină zile negre sau nopți albe.

Domeniul Premium de mobilă, în care se găsesc și produsele din catalogul nostru – Mobel Amadeus – nu a stagnat deloc. Comenzile la export au crescut, comenzile pentru piața domestică s-au menținut la nivelul de 2019, beneficiarii către care am livrat erau majoritatea în amenajări de imobile noi. Și azi aștept imagini de la dl Șora, căruia i-am expediat masa în iunie.

Un clasament inedit vine de la Shopify și arată că pe locul 9 sunt prezente produsele de mobila de bucătărie și dining room.

Shopify list

Revistele similare cu a noastră, din străinătate, prezintă trenduri de revers ale preferințelor clienților. Ne regăsim în mobila vintage cu mese din lemn vopsite și scorojite, scaune de modele amestecate, la aceeași masă. Oamenii nu mai cumpără haine așa de des, pentru că nu au unde să și le afișeze, dar caută produse de îngrijire personală, papuci de casă și halate, aparate de fitness, cuverturi de sport sau yoga.

Vintage-ul poate părea ponosit sau din contră, autentic și cald. Finisajele domoale, cu fibra lemnului la vedere, nu acoperită sub straturi de vopsea groasă, sunt cele mai indicate. Spun de nenumărate ori că dacă se aplică un finisaj de acoperire poate fi orice dedesubt. Lemnul masiv și mai ales stejarul din aceste mese de lemn autentic ar fi bine să arate fibra privitorului.

Vă ofer câteva imagini sugestive, pentru trendul vintage

Voi urmări ce se întâmplă cu acest trend, mai ales în spațiul românesc:

Bord Games apar în topul Shopify – e un trend în ascensiune, am scris recent despre Hockey de masă – Sling Shot – joc de interior cu piese de table . Aproape toate activitățile de acasă au nevoie de mese din lemn, noi recomandăm lemn masiv, stejar, întotdeauna. Sper să reușim să ne axăm, ca preferințe generale, pe produse cu termen lung de utilizare. Eu unul m-am săturat de cumpărat diverse … orice-uri … care abia țin câteva ore după despachetare. Jucăriile sunt cel mai bun exemplu.

Citește și – Amenajarea dining-ului arată altfel în 2021

Să vedem ce ne aduce 2021, că de 2020, noi nu ne plângem.

Sănătate nesfârșită, tuturor!

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
mobilier vintage - mese din lemn
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.