Mobila de bucatarie IKEA înnobilată cu blat de frasin de la Dippanels

mobila de bucatarie IKEA cu blat din frasin masiv Dippanels

Undeva în România asta mare, veche de 100 de ani, există aceasta mobila de bucatarie IKEA înnobilată cu blat de frasin de la Dippanels. Am primit recent imaginile de la colegii din Brasov, firma pe care o recomandăm cu toată încrederea pentru repere din lemn masiv din altă gamă decât cea pe care noi o fabricăm. Noi producem mese, scaune, fotolii și corpuri din stejar masiv, ei fac trepte, scări sau blaturi de bucătărie la comandă din stejar, fag sau frasin. Ne completăm reciproc, ne recomandăm reciproc, de la producător la producător.

mobila de bucatarie IKEA cu blat din frasin masiv Dippanels

Am scris cu ceva timp în urmă că n-aș vrea să mă găsesc în postura de a recomanda PAL sau MDF, însă unele situații recomandă astfel de soluții iar corpurile de bucătărie sunt în această categorie. Nu am mobilă de PAL sau MDF în casă, cu excepția bucătăriei. Și eu am ales pentru blat să investesc o sumă decentă într-un blat de piatră, ocazie cu care am menționat în paginile acestei reviste că sunt extrem de încântat de alegerea făcută.

mobila de bucatarie IKEA cu blat din frasin masiv Dippanels

Când locuiești într-un apartament și chibzuiești bine unde aloci bani pentru a obține valoare, cred că este justificat să alegi mobila de bucatarie IKEA, pe module. Timpul în care obții rezultate este relativ scurt, opțiunile de finisaj sau echiparea corpurilor poate să nu fie una pretențioasă, dar nici de lepădat. Oricum în bucătărie banii investiți se cam pierd, nimeni nu se mai mută vreodată și ia mobila de bucatarie IKEA cu el. Am căutat din imagini să deduc ce tip de corpuri s-au folosit și cred că e vorba de mobila de bucatarie IKEA tip Metod. La un calcul fugitiv am estimat la 1500 de lei costul pieselor de bază din care este alcătuită amenajarea din imaginile de față, deși e posibil să fie mai puțin pentru 7 corpuri cu prețuri de la 280 la 450 de lei. La o privire aruncată rapid, n-am stat să calculez.

Proprietarii au simțit că lemnul masiv este tușa de plus valoare și s-au decis să echipeze cu un blat din frasin, comandat de la Dippanels din Brașov, bucătăria lor nouă. Dimensiunile blatului sunt la comandă – 2970 x 650 mm și l-au primit cu decupajele exacte pentru plită și chiuvetă. Plinta este tot din frasin, iar valoarea achitată pentru comanda de la Dippanels este de 1413 lei. Cred că sub 3000 de lei au obținut un rezultat excelent, ca timp de implementare și costuri. Efortul de a comanda mobila de bucatarie de la o firmă care le-ar fi făcut aceleași lăzi din PAL s-ar fi dus mult pe timp, telefoane și așteptare, așa, optând pentru corpuri de-a gata, echipate cu acest blat minunat, au rezolvat rapid mobilarea uneia dintre cele mai costisitoare încăperi din casă.

Dacă IKEA n-ar fi atât de departe de Baia Mare și s-ar fi străduit să deschidă un magazin la Cluj, cred că mulți ar fi optat pentru astfel de soluții, în Ardeal. La noi, în Transilvania ni-s cusute buzunarele, nu aruncăm banii ușor. Dacă chibzuiești puțin, poți găsi soluții funcționale, într-un timp scăzut, rapid, chiar dacă la costuri relativ similare. La Baia Mare se fabrică multă mobilă pentru IKEA, chiar dacă nu cred că chiar bucătării. Târgu Lăpuș face multe piese tapițate, asta e sigur. Deci, IKEA … este fabricată și în România, destul de mult.

mobila de bucatarie IKEA cu blat din frasin masiv Dippanels

stiati ca?Înnobilând mobila de bucatarie IKEA cu acest blat de frasin masiv, finisat în ulei, sunt de părere că au făcut cea mai bună alegere.

Poți vedea ce alte opțiuni de blat ar fi putut alege consultând oferta coleglor mei de la Dippanels.

Eu rămân la alegerea blatului din piatră, deși în condițiile financiare de azi cred că piatra e mult mai scumpă decât acum 6 ani, plus că transportul și montajul sunt particularități deloc de neglijat. Următoarea mea opțiune ar fi lemnul, iar frasinul spre deosebire de stejar și-a dovedit deja rezistența în condiții de umiditate ridicată. Folosesc în mod curent două tocătoare din frasin, ce rezista cu stoicism. Greutatea frasinului este simțitor mai scăzută și fibra mai uniformă ca nuanță, la o rezistență comparabilă.

Soluție de mobilare de calitate extremă cu blat din stejar pentru bucătărie minimalistă am publicat anterior.

Frasinul merită păstrat natur, nu l-aș recomanda finisat în culori închise. Rezistă excelent la șocuri, tăieturi sau împungeri. E lemn masiv până la urmă, nu. Cu condiția refinisării, mai exact întreținere obișnuită pentru ulei, suprafața unui blat din frasin va fi în bune condiții peste ani și ani.

mobila de bucatarie IKEA cu blat din frasin masiv Dippanels

Mda, am făcut-o, am recomandat o soluție cu PAL și MDF, o mobila de bucatarie IKEA, pentru că blatul din masiv a schimbat complet perspectiva. Mese și scaune vă invit să luați de la noi, accesând catalogul online Mobel Amadeus.

Ai văzut ce mese am livrat în 2018?

Cu drag, de lemn masiv, acum și la anu’.

Și La Mulți Ani !!!

mobila de bucatarie IKEA cu blat din frasin masiv Dippanels
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  In calitate de mic producator de bucatarii, in care folosesc foarte des blaturi din panouri de lemn finger-joint, o singura data am cumparat un blat de fag de la dippanels. Prima si ultima data. Cel mai prost din cele cateva (multe) zeci pe care le-am folosit. In ce sens prost? In sensul in care era crapat pe o lipitura, exact pe mijloc. Ceea ce nu inseamna un defect al lemnului, ci o lipitura proasta, fie adeziv prost, fie nepresat cum trebuie, etc…

  • #2 Comentariu nou

   Cred ca trebuia sa cereti inlocuirea lui. Ați făcut-o?
   Un exemplu singular nu este definitoriu pentru o fabrică. Doar cine nu munceste nu are erori, însă cel mai important cred ca este cum si cât de repede rectifica acele erori.
   Noi am inlocuit un corp intreg din cauza unei lipituri care a cedat pe capacul unui stand TV, la cca 8 luni de la livrare.
   Si astazi primim recomandari din partea acelui client.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.