Mobila de bucatarie rustica sau moderna?

mobila de bucatarie Bucatarie cu design rustic autentic

Mobila de bucatarie rustica nu ar trebui să arate veche sau desprinsă din cabana pădurarului.

Zilele acestea discutam cu cumnatul Mădălin, din Timișoara, despre cum să-și amenajeze bucătăria, într-un buget dat. E un om ce mi-e drag sufletului de mulți mulți ani, de când eram tineri și neștiutori, iar viața a făcut să ne întâlnim și să păstrăm o afinitate reciprocă deosebită. M-am pomenit vorbind muuult și dând sfaturi, apoi am realizat că nu l-am întrebat : Dar tu … tu ce vrei?

Prima dată sunt de părere că trebuie ca cineva să se decidă ce anume vrea, ce îi place, ce elemente își dorește să încorporeze în spațiul său de locuit. Contextul este foarte important, nu cred că cineva și-ar dori, în termeni normali, să amenajeze un interior de cabană într-un penthouse din vârful unui bloc central din capitală sau să ducă modernismul exacerbat la țară, între lanuri de porumb și căpițe de fân. Lumea asta-i totuși mare și se mai văd excentrici d-aștia ce omit armonia și țin cu tot dinadinsul să fie cum vor ei.

N-am nici o școală de design, la capitolul instrumente de apreciere poate se numără câteva principii solide de bun gust inoculate prin educație și lipsa limitărilor în acceptare, atâta vreme cât rezultatul final este integrat cu locul, omul și familia respectivă. Am mai prezentat niște bucătării din MDF curbat, fabricate pe la bulgari, cu imagini de prezentare în care protagoniștii foloseau mobila de bucătărie ca decorațiune și defilau în rochii și costume de seară, purtând pahare de șampanie în mână.  Acele mi se par a fi promovate pentru un segment al potențialilor clienți, nu sunt destinate celor ce vor să fiarbă ciolan cu fasole sau sarmale. Aș zice că rustic și modern se departajează în antiteza genurilor disponibile, unul are ceva pământesc, pantagruelic, iar celălalt să fie desprins din filmul Equilibrium.

Radu Anton Roman ar fi ales cu siguranță rusticul, și pe Adi Hădean l-aș vedea tot așa, în schimb sunt multi oameni ce ajung să folosească bucătăria ca să fiarbă un ceai sau să încălzească niște semipreparate, dar au dotările de top pentru electrocasnice, incluse de designerul de interioare ce s-a ocupat de amenajare, în timp ce proprietarul lucra pentru ceva multinațională sau vreo bancă.

Mobila de bucatarie rustică trebuie să arate cam așa :

Mobila de bucatarie rustica
Bucatarie cu design rustic autentic
Mobila de bucatarie rustica
Bucatarie cu sentiment rustic
Mobila de bucatarie rustica
Bucatarie toscana cu piatră și lemn masiv

iar modernul cam așa :

mobila de bucatarie

mobila de bucatarie

mobila de bucatarie

Mobila de bucatarie rustica trebuie să aibă lemn natur și metal, în proporții cumpătate. Fiecare trebuie și are dreptul să aleagă, cel mai important este să găsească frumosul în ceva ce-l reprezintă. Banii sunt un detaliu neînsemnat, logica mea spune că oricine va privi în direcția care se măsoară în echivalentul veniturilor sale, a te depăși ca și condiție trebuie să înceapă cu partea spirituală, nu cu etalarea materială. Când omul este suficient de elevat, din proprie inițiativă, materialul se auto-reglează după sine.

Mobila de bucatarie rustică implică o anumită atitudine, față de viață, fată de relaționarea cu cei apropiați și susțin personal această alegere pentru că mi se pare mai caldă și mai familială, în schimb mobila de bucătărie modernă poate fi o declarație de statut, de model comportamental, poate puțin mai rece, mai distant, mai preocupat sau aplecat spre alte interese decât cele din interiorul familiei.

Cu drag, de bun gust, în design și-n bucate.

Poate găsești la noi o parte din mobila de bucatarie rustica – masă și scaune, aruncă o privire în catalogul de produse Mobel Amadeus.

Citește și – Bucatarie aniversara pentru împlinirea a 110 ani de existență pentru Buick Company

mobila de bucatarie
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.