Mobila de mijloc de secol XX

mobila veche interbelica secol XX Am două fotolii de genul acesta, design danez, oare sunt bogat???

Tot parcursul de secol XX este plin de valoare din lemnul prelucrat interbelic sub forme noi de design consactat de decenii de apreciere.

Dacă vă vine vreodată un gând că simțiți furnicături în degete și vă vine să aruncați mobila veche moștenită de la bunici, unchi, vecini, foști proprietari ale unor imobile vechi pe care tocmai le-ați achiziționat OPRIȚI-VĂ. Simpla asociere cu un nume venerat din domeniul designului face ca obiectul de lemn, aparent nefolositor, din fața dumneavoastră să devină echivalentul unei combinații fericite de 5 numere la Loto 6/49. Adică câteva mii de dolari. Bani ușori, pe care ochii cunoscători îi văd și colecționarii de antichități îi plătesc. Cunosc cazuri de oameni care trăiesc din revânzarea unor piese de mobilier vechi, luate din casele vârstnicilor ce nu cunosc valoarea actuală a vechiturilor de sub acoperișul lor.

mobila veche interbelica secol XX
dresor model Vladimir Kagan

Priviți cu atenție la câteva imagini preluate de pe Etsy.com descoperite cu ocazia căutării termenului de ”Mid Century Modern”. Nu am inclus prețurile pentru fiecare obiect, dar variază între 1000 și 4000 de dolari în funcție de proveniența lor. Am zâmbit la vederea unei descrieri ”Kagan style” …  asocierea cu nume ca și Vladimir Kagan sau Paul Laszlo, fără a deține concret semnătura autentică a acestora, mai adaugă un zero la preț. Din 10.000 de dolari buget abia abia îți mobilezi o cameră cu două fotolii, o măsuță de cafea și un credenț nu prea mare.

E bine că am trecut de acel secol XX scump, a venit secolul XXI cu înlocuitori de orice, de la lemn la alimente. Oare e bine?

mobila veche interbelica secol XX
Am două fotolii de genul acesta, design danez, oare sunt bogat???
mobila veche interbelica secol XX
Am două fotolii de genul acesta, design danez, oare sunt bogat???

Cu drag, de modă veche.

mobila veche interbelica
14 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Cât mar costa o masa din ăsta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.