Mobilier Amish

mobila din lemn masiv Amish Mobila Amish

Printre pastratorii traditiei pana la extremism se gaseste si comunitatea AMISH. Desi are aproape 100 de ani vechime, acesta comunitate, s-a dezvoltat dintr-un grup restrans de imigranti elveto-germani in taramul tuturor posibilitatilor, America.

Pornind de la un grup de 5000 de oameni, s-a ajuns azi la o cifra de 255.000 de oameni, puternic consangvinizati si dedicati unui trai de viata ascet. Acestia sint concentrati in citeva orase din SUA si Canada si au o doctrina de viata anabaptista, guvernata de respectarea Noului Testament si reglementata de un regulament interior numit Ordnung. Modul de viata este similar secolelor XVII si XVIII, vestimentatia la fel si evident si decorarea interioara a unei case.

Regulamentul bisericesc (Ordnung) privește pe toți cetățenii comunității și acoperă toate aspectele vieții de zi cu zi, inclusiv îngrădiri și limitări în ceea ce privește folosința curentului electric, telefoane, autovehicule, vestimentație. Majoritatea populației amish nu acceptă asistența guvernamentală și nici nu efectuează stagiul militar. Membrii grupării care acceptă aceste servicii riscă să fie excomunicați. – citat Wikipedia

Membrii populației amish au biblia ca îndrumar în viață. Izolarea față de restul lumii se bazează pe ideea că sunt rasa aleasă, adevărata comunitate creștină, o nație sfântă, poporul lui Dumnezeu (1 Petru 2:9) și nu se conformează acestei lumi (Romani 12:2), evitând iubirea acestei lumi și a lucrurilor ce există în ea (1 Ioan 2:15) și conform ideii că prietenia cu lumea este dușmănie față de Dumnezeu (Iacob 4:4). – citat Wikipedia

Ferma in stil Amish - Decor interior
Ferma in stil Amish – Decor interior
Familie Amish contemporana
Familie Amish contemporana

Totusi, stilul Amish atribuit mobilierului este apreciat si datorita faptului ca membrii acestei comunitati refuza amestecul cu ceilalti semeni ai lor s-au axat pe munca in interiorul grupului, pe mestesugurile traditionale, agricultura si artizanat.

Avand ca model secolele atat de indepartate, mobilierul amish urmareste si astazi ceea ce incadram in designul mobilei antice, gasindu-si aprecierea din partea celor ce cauta simplitatea, lipsa ostentatiei si durabilitatea. Toate mobilele Amish sunt facute din lemn de esenta tare, stejar, castan, fag, cires sau artar, fiind prelucrate prin procedee exclusiv mecanice, fara electricitate sau combustibili.

Poate impropriu, dar am gasit o asemanare izbitoare cu Mycogenienii lui Asimov, cultivatorii de mancare cu cele mai bune arome de pe Trantor. Parca din comunitatea Amish a preluat marele scriitor de SF ideea unei astfel de populatii.

Mai trebuie sa realizati ca izolarea acestei comunitati ii va face nestiutori la faptul ca cititi acest articol, ca stiti de existenta lor sau ca apreciati sau contestati stilul lor de viata.

mobila de lemn masiv Amish
Mobila Amish
Set Amish Monterey
Set Amish Monterey
Set dining Amish
Set dining Amish

 

Set Quantum Amish
Set Quantum Amish

Mobila Amish se vinde la preturi decente, chiar modeste si se asigura garantie pe viata.

Jos Palaria !!!

Cu drag, de moda veche.

mobila din lemn masiv Amish
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.