Mobilier vechi reconditionat – redăm valoare lucrurilor

mobilier vechi recondiționat mobilier vechi reconditionat

Plimbându-mă pe internet într-o seară, am dat peste niște poze cu mobilier vechi reconditionat. O comodă mai veche din casă, așezată în fața unui perete alb pe care erau așezate diferite obiecte, avea un aspect fad, deloc interesant. Am găsit poza cu înainte și după, iar varianta de după era incredibil de elegantă și atrăgătoare, aș zice. A ajutat și faptul că a fost revopsit și peretele din spate cu o culoare mai închisă, iar comoda a fost vopsită alb.

mobilier vechi reconditionat

La un prieten acasă, am văzut un fotoliu mai vechi, retapițat cu un material superb. Fotoliul era identic cu cel pe care citeam acasă la ai mei în copilărie și pe care l-am obligat pe tati să-l depoziteze în casa de la țară.

fotoliu - mobilier vechi reconditionat

O mare parte din mobila de serie făcută azi e făcută să nu dureze. Acest model de producție îl au și multe din electrocasnicele folosite de noi. Dar să mă întorc la obiectele de mobilier. Timpul trece și pare că apreciem din ce în ce mai mult, tot ce e vechi. Nu știu dacă are legătură cu faptul că simțim că trecem ori ne e dor de când eram copii. Scriu acum și îl văd pe bunicul meu cum făcea mături, îi văd mâinile și mă gândesc la împăcarea pe care o simțea că-și vedea lucrul terminat, la rostul pe care îl simțea făcând mătura.

Ne plictisim de lucruri, dar cum ar fi să încercăm să le reinventăm? Văzând poza comodei recondiționate mi-am dat seama cât de mult și-a folosit proprietara imaginația și cum tot ce ține de modificarea unei piese de mobilier din casă se poate transforma într-un proces creativ care poate aduna în jurul său mai mulți membrii ai familiei.

Se găsesc online clipuri și articole despre cum să transformi obiecte, a scris Călin de ce instrumente avem nevoie pentru asta. Dacă vă gândiți că ați putea distruge obiectul pe care vă doriți să-l transformați, puteți începe cu ceva ușor. Sincer, eu de când am văzut fotoliul mă gândesc la ce-aș putea recondiționa prin casă. Noi dăm valoare lucrurilor noastre, e păcat să le aruncăm cu gândul că am stat prea mult cu ele. Un mobilier vechi reconditionat are încărcătura emoțională a trecutului și plusul conferit de munca celui ce l-a readus la viață.

Să vă fie cu inspirație!

mobilier vechi recondiționat

 

 

mobilier vechi recondiționat
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Doresc reconditionat mobilier bibliotecă. Mese și scaune copii.Lucrati și cu instituții ale statului?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.