Modele de mese cu focar de ardere sau vatră pentru foc de lemne

mobilier de terasa masa rectangulara cu vatra si set de scaune cu picior circular

Până să vină Călin să scrie acest articol aveați trei variante de a contempla focul în incinta locuințelor voastre. Lumânarea, aragazul sau șemineul pentru cei mai cu dare de mână. Cine se gândește la brichetă sau chibrit, le aduc aminte să se lase de fumat, demers pe care ar trebui să-l fac și eu.

Nevoia de foc este primordială și ne însoțește ca fapt atât de uzual încât uneori uităm să-l apreciem altfel decât ca metodă pentru prelucrarea unor nevoi primare ca hrana sau încălzitul.

mobilier de terasa mese cu focar
măsuță rotunda cu blat de granit și vatră

Focul este pe de altă parte un proces cu două componente. Prima se referă la generarea de căldură, dar pentru această parte am dezvoltat în ultima vreme soluții alternative cum ar fi cuptorul cu microunde sau plitele electrice și cu inducție. A doua componentă este flacăra însăși, dar și pentru aceasta există înlocuitori prin arderea gazului sau a produselor petroliere ori spirtul solid.

Totuși sunt de părere că nimic nu poate fi un substituent real al focului de lemne clasic, tradițional, astfel că după ce i-am găsit înlocuitori, ne reîntoarcem la tradiție. Am convingerea că și veganii, care sunt complet împotriva focului sau a sursei de căldură generată de acesta ar savura o seară de contemplare a focului. Ce vreme minunată seara, când întunericul îți pune în valoare cel mai bine frumusețea făcarilor. Am uitat și așa ajung să menționez și a treia componentă a focului. Lumina. Lumina flăcărilor este greu de înlocuit sau de reprodus. Becul face lumină e adevărat, dar cred că ai vrea să îți ceri viitoarea soție în căsătorie menționănd că ai făcut-o la lumina focului din șemineu, nu sub becul din camera mare. E irelevant ce lumină aveai, dacă nu e de la soare sau de la foc.

mobilier de terasa
aranjament pentru masa de terasa

Producem mese, mese din stejar masiv, dar încă nu am luat în calcul introducerea unui model pentru a găzdui un focar de lemne arzând. După ce am admirat și eu la rândul meu conceptul, și sper să o faceți și voi, din imaginile de mai jos, mă bate gândul că ideea merită atenție, chiar și încercarea de a produce un prototip. Când mă gândesc că vom deschide pe început de septembrie showroom-ul, cred că s-ar preta o variantă de masa din lemn masiv, cu centrul din rocă vulcanică și cu vatră de foc metalică în centru.

Pentru foc în șeminee  ar fi bine să citești – Cum ard lemne de foc pentru o experiență de șemineu autentic?

Ideea merită ținută minte, și dacă voi bate cuie în tălpile designerilor de interioare promovănd această soluție pentru mesele de terase, fără a preciza și de unde pot achiziționa în Romănia așa ceva, atunci le cer iertare de pe acum.

Modele de mese cu focar de ardere

mobilier de terasa
set de masa de terasa cu vatra pentru foc si scaune
mobilier de terasa
amenajarea terasei cu masa cu vatra
mobilier de terasa mese cu focar
set lounge pentru piscina
mobilier de terasa mese cu focar
masa rectangulara cu vatra si set de scaune cu picior circular
mobilier de terasa mese cu focar
set complet de terasa cu masa dotata cu vatră
mobilier de terasa mese cu focar
set de terasa pe marginea piscinei
mobilier de terasa
set clasic de terasa cu loc pentru foc
mobilier de terasa
masa cu blat de marmura si focar
mobilier de terasa
mobilier de terasă deosebit
mobilier de terasa mese cu focar
set de terasa cu masa cu focar
mobilier de terasa
mobilier de terasa cu fotolii si masa cu focar central
mobilier de terasa
seară de vis pe terasa
mobilier de terasa
foisor pe peluza cu set de terasa si foc
mobilier de terasa
familia in jurul focului
mobilier de terasa
arzator central cu gaz

 

mobilier de terasa
16 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.