Modele de mese – derivații de design similare cu modelul Kraken

modele de masa cu picioare centrale

Subiectul discuției – modele de mese

Când mă refer la modele de mese pot vorbi în două moduri distincte. Fie vorbim de game distincte care atât funcționat, constructiv, cât și ca stil de design aparțin unor familii distincte. Fie, ne referim la o clasă de design cu o soluție constructivă și comparăm variantele de modele de mese concepute de diferiți designeri sau producîtori pornind de la ideea de bază.

Am scris anterior despre masa cu sertare și am prezentat în acel articol mai multe variante constructive. Azi vreau să mă refer la unul dintre cele mai apreciate modele de design apărute relativ recent, de 3-4 ani care este foarte răspândit. Producători și designeri de pe tot mapamondul au prins ideea din zbor și au reprodus-o după propria viziune. Nu se numește furat, nici design copiat. Vă asigur că pentru aceeași idee de design centrală, variantele de mese diferit construite, la care s-au aplicat soluții tehnice dintre cele mai variate, beneficiază de aprecieri sau din contră, din partea unor persoane diferite.

Soluții tehnice constructive

Imaginile de mai jos sunt cele mai asemănătoare cu ideea de bază a modelului de masă Kraken, și inclusiv noi am construit o variantă derivată, la care piciorul a fost rotit pe axa verticală, doar cu 45 de grade. Baza designului este de a construi un picior din segmente drepte unite în zona de mijloc a înălțimii mesei. Alegerea materialului din care este construit blatul poate fi din lemn sau sticlă ori soluții alternative care înglobează mai multe materiale, inclusiv metal.

modele de masa cu picioare centrale
Masa model Kraken dreptunghiulara
modele de masa cu picioare centrale
Masa Model Vintage Spider
Masa rotunda Kraken
Masa model Kraken rotunda

Designul acestor modele de mese se bazează pe ideea de picior central și trebuie fructificat avantajul acestui picior în privința ergonomiei. Scaunele nu au nici o constrângere în privința poziționării și ar fi bine să poată evidenția în loc să ascundă designul piciorului. Pentru soluțiile care includ blat de sticlă este important a se acorda o atenție deosebită construcției piciorului și imaginii disponibile prin blat. La cele cu blat de lemn atenția este focusată pe calitatea blatului iar piciorul este suport de susținere și trebuie conceput cât mai ergonomic.

modele de masa cu picioare centralePot fi folosite 3 sau 4 segmente distincte pentru sprijinirea blatului. Cu cât mai multe cu atât mai stabil, cu cât mai puține cu atât mai puțin butucînos și încărcat spațiul de sub masă.

Variantele pe 3 puncte de sprijin, atât la pardoseală cât și la blat se folosesc de regulă pentru mesele rotunde sau pătrate. Cele cu 4 puncte de sprijin se pretează pentru echiparea blaturilor dreptunghiulare sau rotunde și personal le consider cele mai reușite. Folosind 4 puncte de sprijin se pot reduce dimenional elementele componente ale picioarelor.

Idei pentru modele de mese stil Kraken

  • nu sunt fabricate de noi, sunt doar variante constructive .

modele de masa cu picioare centrale

modele de masa cu picioare centrale modele de masa cu picioare centrale modele de masa cu picioare centrale modele de masa cu picioare centrale modele de masa cu picioare centrale modele de masa cu picioare centrale

 

modele de masa cu picioare centrale
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.