Modele geometrice pentru piesele de mobilier

masa de cafea

Vedem modele geometrice peste tot, cu linii și colțuri, chiar dacă în esență, universul este compus din sfere.

In geometria euclidiana, drumul cel mai scurt care unește doua puncte se afla pe o dreapta si astfel definim linia. Geometria booleana folosește alte modele geometrice și spune ca circumferința unui cerc cu raza la infinit reprezintă o linie dreaptă. Nu vreau sa fac o teorie despre matematici si geometrii, totuși va supun atenției o mica istorisire de proza cu subiect matematic care poate să vă aducă zâmbetul pe buze.

Un matematician ajunge sa il învețe pe un șeic să joace șah. Șeicul apreciază noua îndeletnicire atât de mult încât dorește sa il recompenseze pe matematician si ii spune ca poate sa ii ceara orice. Șeicul nu avea idee despre teoria exponențialelor așa ca ceea ce i-a cerut matematicianul i s-a părut prea simplu si puțin. Acesta i-a cerut ca pe cele 64 de căsuțe ale tablei de șah să așeze boabe de grâu după următoarea regula : pe prima pătratică 1 bob, pe a doua 2 boabe, pe a treia 4 boabe si tot asa. Ajungem la ultima pătratica la valoarea de 2 la puterea 63. Realitatea matematicii spune ca întreaga cantitate este atât de mare încât cu greu poate fi cuprinsa cu puterea gândului. Cifric, ultima pătratica, a 64-a conține o cantitate echivalenta cu 32.000.000 de vapoare cu cate 1000 de containere, fiecare container având 20 de tone de grâu. Si când te gândești ca pătratica 63 are jumătate din cantitatea de mai sus, iar cea de-a 62-a pătratică un sfert din cantitatea menționata. Si totul pornește de la un bob de grau. Rezultatul final ce reprezintă numărul de boabe de pe pătratică 64 este un număr de 19 cifre si reprezintă mai mult decât consuma omenirea într-un secol.

Modele geometrice

raft de lemn - Modele geometrice

Poate ceva mai simplu, dar mai estetic, este si acel ceva ce i-a îndemnat pe unii dintre designerii de mobila si mobilier sa creeze modele ce respecta reguli ale geometriei in spațiu. Elipse, curburi, unghiuri drepte, planuri răsturnate si elemente într-un echilibru neînțeles. Forma si esteticul stau mana in mana si doar mințile destupate pot surprinde combinații inimaginabile dar atât de ușor percepute de simțul estetic ca fiind plăcute. Ca si numărul de aur, dintr-un articol anterior, care guvernează cifric frumosul, prin dimensionarea rapoartelor de dimensiuni plăcute si apreciate.

Întreg universul este guvernat de modele geometrice bazate pe sferă, muchiile drepte sau liniile sunt un concept relativ.

masa de cafea - Modele geometrice
scaun de lemn - Modele geometrice
forme fluide
fotoliu cu modele geometrice
design minimalist

Mobilierul cubist, minimalist se bazează pe profile joase, scăzute ca volum si suprafață promovând modele geometrice care nu exclud confortul dar îl reduc la minimul necesar.

design interior pentru living - modele geometrice
Decor simplu

Cu drag, de logica si linii drepte

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Modele geometrice pentru piesele de mobilier 12
design interior pentru living
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →