Mostrele de culoare pentru lemnul de stejar

lemn de stejar Mostre de culoare pentru finisajele pe lemn de stejar

Sunt fericit când ajung să vorbesc de culoare cu orice beneficiar, înseamnă că proiectul devine comandă și va intra în producție.

Când vine vorba de finisaje, vorbim de punctul în care toată munca se pune în valoare. Până acolo lemnul s-a transformat treptat din scândură în element predefinit, a fost șlefuit, apoi asamblat și iarăși șlefuit, conturându-se forma finală. După partea de asamblare piesa de mobila prinde contur, lemnul este parte integrantă și definitorie prin rezistență, formă, model de fibră, caracteristici ce le transferă imaginii finale a piesei de mobilier.

Apoi, pentru a se desăvârși, se aplică finisajul care este partea de aspect exterior, vizibil a unui întreg. Parcă e greu de vizualizat finalul privind doar lemnul natural, căci preferințele clienților pot parcurge o cromatică extrem de variată, pornind de la culoarea naturală a lemnului cu variații în zona galbenului auriu, diverse tonuri de miere, până la albul pur, sau vintage și parcurgând paleta coloristică în totalitate. Piesele negre sunt mai rare, dar aceasta nu înseamnă că nu există.

Specialitatea noastră este de a imprima lemnului o tentă de vechi, prin procedee diverse de antichizare a mobilei. Aici vine partea de ”știință”, secretele meseriei, tertipuri și artificii de manoperă care pun în valoare fibra lemnului. Acum 20 de ani se prefera finisajul cu straturi succesive de lac aplicate unei suprafețe perfect plane, șlefuită fin, astfel rezultând un strat de protecție lucios, ca oglinda. Tendințele actuale se întreaptă spre modele de finisaj simplificate, fibra și porii lemnului trebuie să fie perceptibil la nivel tactil, iar lacurile au funcția de protecție, dar printr-un strat mat, luciul căzând mult din preferințe.

O firmă care se respectă furnizează clienților mostre de culoare, cu diverse tipuri de finisaj, care permit o alegere mai bună a culorilor. Internetul ne aduce informația mai la îndemână, compensând oarecum lipsa de timp tot mai acută. Dar pentru a putea să te desparți de banii destinați achiziției visate, e necesar un contact la viu, real, cu ceea ce va fi piesa de mobilă pe care o comanzi. Tuturor celor ce au dorit, am preferat să le trimitem după o discuție prealabilă, mostre reale de culoare, din gama aleasă, pentru a ne asigura că alegerea a fost făcută in totală cunoștință de cauză prin participarea mai multor simțuri la senzația finală, mai mult decât văzul.

Despre finisaje am mai scris aici:

Astăzi am trecut în fabrică pe lângă secția de finisaj și m-am oprit să fotografiez pregătirea mostrelor pentru un client.

lemn de stejar
cutia de mostre
culoare lemn de stejar
Mostre de culoare pentru finisajele pe lemn de stejar
culoare lemn de stejar
pachete de mostre de culori

Cu drag, de măiestrie. Steli și echipa lui.

Catalog de mobila din stejar Mobel Amadeus

lemn de stejar
2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    cat ar costa un asemenea dressing ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.