Muzică de toamnă – Eugen Doga – Gramofon

instrumente muzicale Gramofon Berliner

Azi vi-l prezint pe Eugen Doga, din Chișinău, necunoscut pentru mine, un profan în muzica clasică. Mă-nclin cu respect și caut să aflu cât mai multe! Picură în suflet fericire fiecare sunet al acestei piese superbe.

Eugen Doga
Eugen Doga

Ar trebui să fie un articol despre lemn cu No Comment, dar de zile întregi caut să găsesc această melodie, piesă … mi-a stat pe suflet fiecare notă.

Cu drag, de vals.

Nu știam despre Eugen Doga prea multe, apoi am aflat că muzica lui o fredonam fără să-mi închipui că poate avea la origini un compozitor român. Azi sunt mândru să fac parte dintr-o nație care are atât de multe de spus în domenii dintre cele mai variate, fără a cădea în protocronism.

Am mai scris despre sunet de multe ori, am învățat de la diverși maeștri iluștri necunoscuți despre muzică și sunet suficiente cât să îmi dau seama că sunt un novice, că sfera cunoștințelor e imensă și profanii care reușesc să se bucure de ea trebuie să fie recunoscători celor care o produc.

Sunetul de mai jos este neaoș românesc și l-am absorbit în direct, în tihnă.

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar
https://www.mobelamadeus.ro/
Eugen Doga
1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Toate compozițiile lui Evgheni Doga sunt balsam pentru suflet.
  Prin această postare ți-ai arătat sufletul.
  Felicitări!

  • #2 Comentariu nou

   Si eu l-am descoperit relativ tarziu. prima data ascultand o piesa de teatru la radio, a doua oara la deschiderea J.O. de iarna de la Soci. 😉
   Ma bucur ca Eugen Doga s-a nascut in Basarabia, desi cred ca spiritul lui a fost mai ales influentat de rusi. Politic sunt impotriva rusilor, cultural …iubesc pe Rimsky-Korsakov, Dostoievski, Shostakovich etc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.