Obiecte de colecție din stejar englezesc

colectie recipient pentru biscuiti de colectie

Din stejar englezesc se fac obiecte la fel ca și din cel polonez, ukrainean sau românesc. Ceea ce nu apare la cele est europene este puterea de promovare, blazonul și mândria exprimată foarte vocal de a fi tâmplar. Am scris despre Ghilda britanică a meșterilor în lemn dar și despre modele de masă cu denumiri insulare – Masa Hayrake – un model englezesc din vremea Arts and Craft

Multe curente provin din piese de mobilă produse pentru regalitate și astfel s-a instaurat că din stejar englezesc, lemn englezesc în accepțiunea generală se produc piese de excepție. Faima meșterilor britanici este răspândită, deși am convingerea că sunt oameni pricepuți, dar iluștri necunoscuți care folosesc stejar est-european, în locul unui stejar englezesc ajungând să făurească piese fabuloase, dar care mor în neantul lipsei de promovare.

colectie
burduf cu pasla pentru curatat cutite
colectie
Cuier din stejar englezesc de colectie
colectie
curatator de cutite
colectie
magazie de carbuni pentru semineu

Doar ca să știți un lemn englezesc diferă dacă vorbim de stejar foarte mult față de cel est european. Fibra celui de la noi este mai albă, gălbuie, aurie chiar față de tenta roșiatică a celui din vestul europei. Butoaiele din stejar franțuzesc, sau englezesc nu-s la fel de bine apreciate.

colectie
Masuta de scris de colectie 1770
colectie
recipient pentru biscuiti de colectie

Nu doar obiectele sunt inedite, dar mai ales utilizarea lor. Noi n-avem biscuiți care să aibă nevoie de recipiente din lemn, personalizate, pentru a fi păstrați. Istoria se făurește cu toată sumedenia de detalii, mari și mici, decisive sau adiacente. Apoi, întregul conglomerat care definește o nație ajunge să fie cunoscut și asociat unitar cu poporul ce i-a dat viață. Americanii mi se par cei mai înverșunați să-și croiască o istorie, având în vedere scurta perioadă de timp de când domină planeta, dar și mai scurta existență ca națiune.

colectie
Suport de carti din stejar si alama de colectie
colectie
suport de umbrele de colectie

 

colectie
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    bravo foarte frumos

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.