Obiecte vechi, revitalizate cu pictare manuală în stil decoupage

cutie pictata

În ultima vreme tot mai mulți oameni sunt interesați de decorarea personalizată a unor obiecte, în general de dimensiuni mici, prin picturi. Mobila pictată, a fost un subiect abordat cu ceva timp în urmă și care a trezit un real succes. Etsy, cel mai mare magazin de handmade internațional, adună din toată lumea lucrări de-a dreptul impresionante prin diversitate și frumoase prin realizare. Suma imaginației provenită de la o așa mare și diversă lume adună pe Etsy atât de multe lucruri meșterite de tot felul de artiști locali, încât ore întregi poți hoinări pe acolo. Ar fi imposibil de strâns atația oameni într-un loc să își expună produsele, dar online acest lucru se întâmplă.

Mi-au atras atenția și ma bucur să vă împărtășesc imaginile provenite de la o doamnă din Letonia, cu o înclinație spre pictura pe lemn, ce transformă obiecte real vechi, în decorațiuni actuale pentru cei ce apreciază stilul vintage/retro. Tehnica folosita pentru pictură este Decoupage, de proveniență franceză, dar cu originile la Florența. Tehnica implică procedee de lipire a unor porțiuni mici din părțile componente ale imaginilor și acoperirea lor cu emailuri și lacuri. Este un procedeu foarte elaborios, care are variante de interpretare moderne ce beneficiază acum și de aportul tehnicii de ultimă oră, de printuri cu grafică extrem de ridicată, rășini și spray-uri cu email pentru reproducerea stilului original.

Obiectele cu proveniență din această zona a artei sunt foarte căutate și prețuite de colecționari. Pe mine m-au impresionat cel mai mult cutiile de lemn pentru bijuterii, sau biscuiți, sau ceai, cu oglinda, pictate manual cu motive florale și măsuța de scris pictată.

Tehnica servetelului – decoupage

 pictura decoupage

pictura decoupage

cutie pentru siropuri antica

pictura decoupage

mobila pictata

 

pictura decoupage

pictura prin tehnica decoupage
Lampion pictat decoupage

pictura prin tehnica decoupage

pictura prin tehnica decoupage

pictura prin tehnica decoupage

pictura prin tehnica decoupage

pictura prin tehnica decoupage

pictura prin tehnica decoupage

mobila pictata

 Cu drag, de mână talentată de artist.

15 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    visul meu! <3

  2. Superbe intr-adevar! Dar decoupage inseamna sa lipesti in primul rand servetele, ceea ce vad si la obiectele de mai sus, ca recunosc servetelele. Nu presupune sa faci pictura, ai prezentat gresit metoda.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.