Out of Office – Dănești 2022

out of office

Tot mai mult caut să ies out of office, și nu sunt singurul.

Ideea de a face ceva în afara calculatorului contrastează cu primii ani de facultate, care coincid cu deținerea primului PC, o configurație ce azi ar fi sub puterea de calcul a ceasului smart pe care îl dețin.

Majoritatea prietenilor mei dețin în proprietate terenuri în afara orașului, în zonele rurale frumoase ce sunt în Maramureș la maxim 20 de km de Baia Mare. Când spun terenuri nu mă refer la 500 de mp, ci la 5.000 sau 10.000 sau 17.000 de mp. Spații libere de case pe majoritatea laturilor sau măcar cu loc aerisit.

La fel ca și livada mea, e locul de joacă a adulților, ce până mai ieri păreau niște tineri, dar care pe nesimțite au sărit de 40 de ani. Li s-a schimbat sistemul de valori și prețuiesc azi, să dețină pământ, dar nu ca avere ci ca suprafața lor cu iarbă, ca spațiu liber, unde pot ieși oricând, unde se simt liberi, unde pot aprinde un foc sau construi, ca mine, structuri simple, din lemn, meșteri cu mânuțele și degețelele obișnuite cu taste. Oamenii ăștia cumpără scule cu baterie, extind satul, creează comunități.

Anul acesta are loc pe terenul de mai jos ediția a 7-a – dacă nu greșesc – a Out of Office organizat de NOD. Bine, și pe traseele din zona Șișești, Dănești și Șurdești – Maramureș

Dănești 2022 - Out of Office
Dănești 2022

Informațiile despre evenimentul cu probe sportive, mâncare bună, muzică de bun simț, sponsori, participanți și organizatori sunt pe pagina lor oficială de facebook.

Eu … am fost acolo, la Ionică, deținătorul terenului să îmi spăl ochii, să ajut 2 ore cu pregătirea, să mă bucur de bucuria lui și a evenimentului ce urmează. Am avut parte de o zi superbă când am testat drona.

Așa arată terenul înainte de pregătirile pentru Out of Office:

Cu o zi înainte de eveniment am montat stegulețe, am decorat peretele barului cu laptop-uri ca suport de pahare și am montat cortul olarului. La firul ierbii era așa, barul răsărit pe pătratul decopertat din filmul de mai sus.

Out Of Office – La Noi

Out Of Office - Danești 2022
Out of Office - Dănești 2022 19
Out Of Office - Danești 2022
Out of Office - Dănești 2022 20
Out Of Office - Danești 2022
Out of Office - Dănești 2022 21

Să știți că la piața de vechituri găsești laptopuri la 30-40 de lei, așa, de decor, în care boți băga un holzșurub, fără să te doară sufletul. Dap … am experimentat eu asta, și parcă făceam un sacrilegiu. Mă zgârie și acum cei 1700 de dolari dați pe un MSI Gaming de 17 inchi prin 2007, care azi e încă în beci, pentru că n-am suflet să-l arunc. Pe el am scris jumătate din articolele acestui blog.

bar câmpenesc, decorat cu produse Hi-Tech
Out of Office - Dănești 2022 22

Oamenii aceștia sunt calculatoriști care apreciază produsele de calitate, care vor înfige într-o buturugă un topor Fiskars, alături de o boxă wireless.

deseuri de lemn recuperate
Out of Office - Dănești 2022 23

Dacă spargi lemne nu înseamnă că nu ai confort. Buda are geam, raft cu cărți, colectarea resturilor fără groapă în pământ și compostarea lor, dar e complet tradițională.

Jocurile de la Out of Office sunt clasice, se va trage cu arcul, tenis cu piciorul, badminton, probe de ciclism și alergare … cum se face la o câmpenească modernă.

echipament de probe
Out of Office - Dănești 2022 24

Și pentru final, nu am să scriu eu cum a decurs evenimentul, nu am ajuns să-l văd direct, dar sentimentul pe care îl trăiești când te bucuri de un astfel de loc de refugiu față de urban se explică cel mai simplu așa, cu vizitatorul de mai jos:

căprioară la Dănești

Locul în care a fost fotografiată căprioara e pe drumul circulat, sunt case peste tot împrejur.

Adi Cramăr – era fix în poarta ta!

out of office
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.