Papioane din lemn – Made in Romania

papioane din lemn papioane din lemn marca Don Papillon

Absolut benevol, fără nici o legatură cu producatorul, alta decât propria mea apreciere, semnalez celor ce apreciaza lemnul că se găsesc și în România papioane din lemn.

papioane
Dean Martin și Frank SInatra poarta papion
papioane
nodul de papion Frank Sinatra – Le Noeud Papillon

Accesoriu de vestimentație extrem de elegant, purtat de Frank Sinatra, Dean Martin, JFK sau de Marius Moga la finala Vocea României, papionul a ajuns din nou pe calea ascendenta în aprecierea barbaților. Weekend-ul trecut am avut ocazia sa stau alături la un curs, de o doamnă care reprezenta unul dintre producătorii locali de papioane, iar din vorbă în vorbă am ajuns și la papioanele de lemn. Le-am oferit cu drag un articol pe blog despre acest subiect, dar din păcate nu produc așa ceva și ca urmare am căutat eu singur online.

papioane din lemn
papion din lemn de stejar cu broderie ungureasca – preferatul meu

Don Papillon era în 2015 primul și cel mai bine prezentat magazin dedicat acestui tip de papioane. În 2020 se pare că nu mai funcționează.

Imaginile, marketingul online și implicarea demonstrează că sunt determinați să marcheze acest segment de nișă cu sigla și produsele lor. Preferatul meu dintre produsele prezentate este evident cel din stejar, finisat cu ulei și cu nod din broderie in doua culori, rosu verde. Scrie acolo, papion unguresc și daca te uiti la culori, e drept ca mai apare si alb. Bunica mea mă certa daca puneam pe același platou castraveti, roșii și brânză, dar eu nu am preluat supărările ei privitoare la vecinii din vest. Fiecare generație cu preferințele ei, eu am prieteni deosebiți printre maghiari și un nivel de apreciere deosebit pentru bucătăria lor.

Papioane din lemn

papioane din lemn
papioane din lemn marca Don Papillon

Revenind la papioane, eu notez cu mândrie, că piața locală de accesorii de vestimentație pare febrilă, generația mea se agită, imaginează și produce valoare, pe care o promovează și de unde sper și aștept să vină valul de bine ce poate ridica economia. Prefer întotdeauna ca proveniența achizițiilor mele să fie de la un producător local, român, indiferent de notorietatea lui. O sursă incerta, cel mai adesea o fabrică din China, indiferent de brandul înscris pe etichetă nu mă convinge, prefer să fiu printre acei care separă imaginea de calitatea reală. Papioane din lemn nu am, dar mi-am propus să-mi achiziționez, în schimb din material textil cred că am mai multe decât cravate.

papioane din lemn

Barbații apreciază papioanele din mai multe motive:

  • sunt foarte ușor de purtat (nu există riscul să ajungă în supă)
  • fac diferența față de majoritatea purtătorilor de costum de la un eveniment
  • nu trebuie să știi să îi faci nod și nu există riscul de a fi nepotrivit de lungi cum se întâmplă cu o cravată
  • doamnele se dau în vânt după papioane, iar dacă purtătorul primește aprecieri va fi cu atât mai determinat să repete figura
  • dacă și doamna poartă papion te-ai scos, te poți asorta foarte ușor în pereche
  • poți alege o serie de papioane completa, tata, mama și copii ( familia mea a avut așa ceva la botezul lui Victor)
  • pentru o nuntă, rezolvi ușor similitudinea între cavalerii de onoare ( să nu mai fie doar domnișoarele în centru atenției)

Așadar … I’ll do it my way !!!

Am mai scris despre subiecte similare : Designer român – creez inele din lemn – Cătălin Spinache

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar

papioane din lemn
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.