Pardoseli din ceramica cu aspect de lemn

aspect de lemn

Pardoselile sunt acea componentă dintr-o amenajare interioară care odată terminată lucrarea, trece neobservată de beneficiari, întrând într-un con de umbră datorită obișnuinței. Este mai importantă partea practică, de confort și remarcăm podeaua doar dacă scârțâie sau trage ”frig la picioare”. O pardoseala din lemn autentic, în condițiile de etanșare completă și corecta a ușilor și ferestrelor oferă și o izolare termică excelentă. Aici mă refer la podele, parchet sau orice altă variantă din lemn masiv și cu grosimi considerabile.

aspect de lemn

Parchetul stratificat, chiar dacă conține și lemn, în funcție de prețul de achiziție, are o scară foarte largă de valori pentru partea de izolație termică. Montajul presupune o oarecare pricepere, dar într-un final durata de viață și utilizarea de zi cu zi nu sunt dintre cele mai bune. Personal cred că scârțâie, și că nu va ajunge niciodată să fie utilizat decade, la fel ca și parchetul din lemn masiv, căruia îi poate fi îmbunătățit aspectul periodic prin rașchetare.

Pe de altă parte, pentru cei care apreciază conformul texturii de lemn, însă aplicația în sine nu poate include lemn din considerente care țin de rezistența lemnului în condiții de umezeala și diferențe de temperatură, pot opta pentru băi și bucătării către pardoselile sau placările cu ceramică cu aspect de lemn. Se pot fabrica astăzi imitații de orice fibre lemnoase, de la cele autohtone, până la cele exotice, indiferent unde facem această diferențiere. În America de sud aspectul de lemn de stejar este considerat exotic.

Am găsit online imagini foarte frumoase, care prezintă placări de acest gen, care reproduc chiar și lemnul de Kauri. Dacă nu știți ce este acest lemn, vă invit să citiți articolul –Ancient Kauri – lemn antic din Noua Zeelanda-. Mi se pare neobișnuită soluția pardoselilor ceramice, gresie sau porțelan pentru dormitoare și aș fi de acord doar cu condiția de a instala în prealabil încălzire prin pardoseală, însă cred că dacă climatul locației respective nu este unul cu temperaturi medii anuale ridicate, tot nu se va scăpa de senzația de rece, chiar pe timpul verii.

Idei sunt, materiale noi, la dispoziție se pot achiziționa în timpurile acestea, după preferință sau buget, totul ține de gusturile fiecăruia dintre noi.

Ceea ce consider că este de notat din acest fapt este că chiar și imitată, natura este designerul preferat de tot omul, pentru că rezonează cu ființa noastră, indiferent cât de avansați tehnologic suntem.

12 sugestii pentru pardoseli cu aspect de lemn

aspect de lemn
Portelan cu aspect de lemn
aspect de lemn
Pardoseli Sant’Agostino din ceramica cu aspect de lemn invechit
aspect de lemn
Pavaj din ceramica de marime medie cu aspect de lemn
aspect de lemn
Mozaic din ceramica cu aspect de lemn – stejar natur
aspect de lemn
Gresie spaniola cu aspect de lemn folilizat
aspect de lemn
Gresie Marazzi cu aspect de lemn
Gresie spaniola cu aspect de lemn folilizat
Gresie spaniola cu aspect de lemn folilizat
Faianta cu aspect de lemn pentru baie
Faianta cu aspect de lemn pentru baie
aspect de lemn
Ceramica tip Arizona pentru podele
ceramica reliefata pentru perete cu aspect de lemn
ceramica reliefata pentru perete
Ceramica tip Amazon cu aspect de lemn finsat in gri
Ceramica tip Amazon finsata in gri
ceramica pentru baie cu aspect de lemn
ceramica pentru baie

Cu drag, de cald și bine.

aspect de lemn
13 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.