Pe terasa – Amenajarea camerei din afara locuinței

pe terasa sau din terasa de la casa Amenajarea spatiului exterior

Îmi aduc aminte de momentul când părinții mei au construit casa în care locuiesc, că au terminat construcția, în roșu și au realizat că nu au unde să iasă pe terasa, la parter, ca ieșire pentru momentul când nu vrei să stai în casă dar nici pe pătură direct pe iarbă. Terasa, foișorul, filigoria, locul de barbeque sunt locații, spații de locuit fără pereți. Conceptual, a locui, se identifică cu ideea de delimitare FERMĂ a spațiului, nu poți să exprimi că locuiești pe o structură neîngrădită, nedelimitată de pereți, dar ceea ce se întâmplă de fapt în acel spațiu este exact asta, LOCUIT.

idei de amenajare pentru terasa
Amenajarea spatiului exterior

Cred că oamenii își doresc casă pentru terasă, știu că fiecare așteaptă trecerea anotimpului rece tocmai pentru a repune în funcțiune spațiul exterior pereților casei, pentru a sta în aer liber într-un confort ce depinde de gusturi și de posibilități financiare. Mulți oameni care dețin o casă petrec majoritatea timpului efectiv de primăvara până vara în exteriorul zidurilor, în grădină, pe gazon … pe terasa.

idei de amenajare pentru terasa
Amenajarea spatiului exterior

Adriana mea a primit de ziua ei un set de scaune cu o măsuță pentru balcon, iar dacă atunci când am scris articolele despre amenajarea balconului nu vizualizam cum voi face eu acest lucru, ci doar cochetam cu conceptul, astăzi pot spune convins că serile sau diminețile în care stăm pe terasă, chiar dacă sunt în mijlocul orașului sunt neprețuite. Mi-e groază de sfârșitul toamnei acestui an când va trebui să găsesc adăpost în interior pentru toate ghivecele pe care le avem acum, însă în acest moment sunt fericit că terasa mea are mușcate și panseluțe, cei doi trandafiri japonezi, al meu și a Adrianei, o grămadă de alte flori dar și verdețuri pentru gătit, busuioc, rozmarin, mentă, roșii și un ardei iute.

Ne frământă ideea de casă, de teren pentru dat drumul la pornirile grădinărești, pe Adriana pentru flori, pe mine pentru micile inginerii. Am găsit kit de pompă de apă care se montează pe butucul motocicletei la 25 de dolari, de panouri solare pentru independență energetică de 2-3 kW la preț de 1000 de dolari, senzori de umiditate care împreună cu câteva sisteme logice pot automatiza irigarea plantelor. Ne duce gândul și visăm la preocupări pământene, eu pe direcții practice, ea pe direcții sufletești. Pe mine mă bate gândul la meșterit pe ea o mână dorul de frumos, de bucurie sufletească.

Pentru cei ce visează ca noi :

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Pe terasa - Amenajarea camerei din afara locuinței 29
mult verde
13 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    prietene ce pret imi ceri pe un con cu diametru de 120 vresu sa fac un despicator pentru tractor de 445

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.