Masa fixa cu băncuță din lemn masiv de cer

mobila din lemn masiv
lemn natural
Fibra de lemn de cer

Un set de masa fixa cu bancuta realizate din lemn de cer, cu aspect brut, însă suprafete extrem de finisate.

Un articol anterior –Masa din lemn masiv de la mănăstire– a fost foarte apreciat și cititorii și-au exprimat dorința de a comanda modelul respectiv. Acolo, lemnul a fost prelucrat brut și estetica este reprezentată prin duritatea ansamblului masă-bancă. Detaliile de prelucrare brută a scândurii, de asamblare, de fixare și mai ales lipsa finisajului pentru masa de la mănăstire sunt convertite în estetică.

Aici, lemnul de cer este prelucrat atent, marginile și muchiile sunt drepte, nu brute dar caracterul rustic se păstrează tocmai din cauza materialului. Pe această masă și bancă nu veți vedea urme de la panglica cu dinți a banzicului cu care s-a debitat grosier lemnul, în schimb crăpăturile și diferențele de nuanță conferă duritatea obținută anterior prin execuție. Avantajul direct al folosirii acestui tip de mobilă din lemn masiv este că impresia rustică rămâne evidentă, dar paharele și farfuriile așezate pe suprafața blatului de cer nu se vor mișca, planeitatea e perfectă.

Adriana a fost modelul meu și pe lângă aspect a remarcat atunci când manevram totul pentru fotografiere că greutatea pieselor este foarte mare. Cerul e greu, dens, foarte eficient la ardere, dar devine tot mai apreciat și ca alternativă pentru mobilier. Eu continui să cred că masa Georgia rămâne în topul preferințelor a acestui moment, cu toate că admit că gusturile diferă de la om la om. Masa de mănăstire este pentru mine prea rustică. La Georgia se pot pune și fotolii tapițate, dar și scaune de lemn, iar băncuțele pot fi la rândul lor o opțiune cu condiția asortării întregii încăperi pe acest trend. Scaunul Dijon/Normandie este o alegere bună. Va trebui sa prezint si o masa fixa cu bancuta model Georgia, cat de curand pentru a demonstra că alegerea mea este justificata.

Am să caut să găsesc o soluție pentru ca genul acesta de mobilier, fabricat din cer, să fie disponibil și pentru piața din România. Finsajul acestei fibre este cheia pentru a face duritatea frumoasă. Nu spun că e imposibil de găsit, sunt zone ale țării unde se produce mobilier de acest gen, deși după cunoștințele mele aproape tot merge la export. Știu ei străinii ce știu. Mai bine plătesc la noi și evită să taie de la ei.

mobila din lemn masiv

masa fixa cu bancuta
masa fixa cu bancuta

mobila din lemn masiv

masa fixa cu bancuta
masa fixa cu bancuta
masa fixa cu bancuta
detaliu imbinare
masa fixa cu bancuta
modele de blat din lemn de cer
masa fixa cu bancuta
detaliu colt de masa

Citește despre toate modelele de mese si bănci pe care le putem fabrica – Mese si banci – banci cu blat din lemn masiv, cu picioare similare mesei.

Sunt similare ca și idee generală, în categoria masa fixa cu bancuta, însă cele din articolul de mai sus au picioarele cu prindere centrală. Masa cu bancă din acest articol este singura variantă cu prindere a picioarelor pe colț. Pentru toate modelele de mese și scaune/bănci pe care le fabricăm accesați Mobel Amadeus – catalog de mobilă.

Cu drag, de lemn frumos!

lemn natural
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Si „a scrie” e o arta! 🙂 Foarte frumos articol … ca si toate celelalte de fapt!
    Trecand la lucruri mai concrete .. ma gandeam ca totusi pe masa te cam incurca sa ai gauri .. crestaturi .. ca pe langa mamaliga mai mancam si paine. Si ar fi pacat de modelele sa se umple cu firimituri. Asa ca … poate un fel de rasina transparenta, sunt convinsa ca se gaseste de cumparat … ar fi buna sa astupe gaurile si sa lase modelul la vedere. Ce ziceti?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.