Planuri de viitor – peste câteva zile se termina carantina

Fac planuri ce fac când ”ies” din izolare - aka carantina - sper să țină vremea cu mine, am devenit specialist meteo

Cabana de la Baia Sprie toamna 2021

Peste 5 zile se termină carantina și fac planuri, mă gândesc de ce mă apuc mai repede la lucru. Stau de 9 zile blocat în casă, din pricina unui rezultat pozitiv, fără a suferi prea multe, pentru că sunt vaccinat. În ziua rezultatului pozitiv, am cerut și un test de anticorpi IgG Spike și au ieșit un număr relativ mic. Puțini, dar sunt. Voi reface testul după carantina, din curiozitate, să văd dacă trecerea prin boală a dus la creșterea anticorpilor. Sunt siderat și stupefiat de problema cu pandemia și de poziția anti-vaccin a majorității celor din jurul meu. Ne merităm soarta, zicea o babă de 80 de ani că nu se vaccinează ca să nu devină sterilă.

Mă roade blocada asta, sunt nemulțumit de timpul irosit, în care aș fi meșterit la cabana mea. Săptămâna de dinainte de carantina am fost tot acolo și am încercat să finalizez magazia, un proiect început în primăvară, despre care am scris – Magazie din lemn – materiale, soluție tehnică, construiește în regie proprie – și care este funcțională, însă cu câteva lipsuri.

Trebuie să închei de placat cu lambriu exteriorul și să îl vopsesc cu ulei Woca, ca și la gardul de 1000 de euro făcut tot în primăvară – Gard din lemn – nu gard din tablă. Am cumpărat în primăvară mai multe pachete de lambriu de 100 de cm lungime din Brico Depot cu 20 de lei mp, acum constat că oferta a sărit la 66 de lei/mp. Mai trebuie să îi montez streașina pe partea din spate și să direcționez apa spre rezervorul IBC de 1000 de litri. Recuperarea apei pluviale, pentru spălat și irigat mi se pare esențială.

planuri multe, un om
planuri multe, un om

Cabana are nevoie de muncă mai multă doar la interior, am reușit tot în acea săptămână să montez ușa culisantă ce va separa holul de baie, pe o șină Geze Rollan de 2350 mm lungime. Chiar e luată de pe Amazon, e mai ieftin ca din magazinele noastre.

planuri de montaj
Planuri de viitor - peste câteva zile se termina carantina 32

Am montat lambriu pe tavanul mansardei și odată cu asta și un corp încastrat de iluminat. Cu prietenul Cipri am făcut planuri și executat instalația electrică, firele sunt trase și legăturile din doze făcute cu conectori Wago. Sunt o minunăție, e atât de simplu de montat totul și mai ales repede.

Nu știu încă multe detalii și lucrăm la planuri pentru casa rezidențială din Baia Mare, însă voi repeta experiența cu conectorii Wago, și la instalația electrică de acolo.

fiat lux

Avem lumină, chiar dacă deocamdată este doar de la becuri pe 12 V iar tabloul este cuplat la o baterie auto recuperată de pe Seat.

Am încercat să mă țin de planuri trasate din ianuarie care spuneau că anul acesta se va putea sta în cabană, dar nu s-au adeverit. Este frustrant, pare atât de aproape, însă de fiecare dată când cred că zilele ce urmează le voi putea aloca lucrului de acolo, ceva intervine și schimbă prioritățile.

Cabana mea arată tot mai bine, toamna la Baia Sprie este feerică.

Adriana mea e vaccinată și are test negativ, așa că a putut merge să recolteze din gradină ardeii.

Mi-a trimis imaginile astea să îmi țină de urât până marți.

planuri de viitor cu cabana
planuri de viitor cu cabana
planuri de viitor cu cabana
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
planuri de viitor cu cabana
21 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.