Podul Viilor 9 – Partea II – detaliu de amenajare pentru terasa

constructia barul din Baia Mare -Podul Viilor 9

Am scris despre Podul Viilor 9, din Baia Mare in articolul –Podul Viilor 9 – partea I – Șarpanta cuptorului de pizza– cum arată începutul lucrărilor și pregătirea materialelor pentru casa cuptorului de pizza de pe terasă.

Recent am fost acolo și am avut bucuria să degust pizza făcută la cuptor, pe foc de lemne, in stil italian tradițional. Aluatul este ”de casă” nu cumpărat prefabricat de la supermarket iar gustul și liniștea din jur te pot face ușor să confunzi locația cu una de pe coasta Mediteranei.

Pentru că în detalii simple stă ascunsă frumusețea, vreau să vă arăt ceva ce poate nu veți remarca fără să vă atrag atenția în mod deosebit. Chiar dacă construcția șarpantei care adăpostește cuptorul este una de o simplitate dezarmantă, are în componența sa elemente atât de delicate estetic încât trebuie să fii atent să le remarci.

Podul Viilor 9 - Baia Mare
cuie din fier forjar manual

Cuiele din fier forjat manual sunt un element aparte. În întreaga construcție nu s-au folosit nici un fel de elemente moderne pentru îmbinari, ci doar cele tradiționale. Lemnul se îmbină cu nut și feeder, iar la întăriturile de colț ajută și cuiele din fier.

Podul Viilor 9 - Baia Mare
cuie din fier forjar manual

Un element decorativ este sculptura de mână de pe capetele grinzilor care reprezintă un cap de liliac stilizat. Lemnul vechi, avea ascuns în el acest model și a așteptat peste 100 de ani ca un artist tânăr să se apropie și să-l dezvăluie. Chiar dacă clienții terasei sunt mai preocupați de berea și pizza de pe masă, de conversația cu prietenii, totuși merită ca la un moment de tihnă să încerce să deslușească file din povestea originală a acelui loc. Fiecare parte a amenajării este o poveste în sine, întreaga clădire păstrează farmecul trecutului și pe viitor amenajarea camerelor de pensiune de la etaj va fi făcută respectând aceeași notă de respect pentru cele vechi.

Podul Viilor 9 - Baia Mare
element decorativ – cap de liliac
Podul Viilor 9 - Baia Mare
vedeti unde este capul de liliac?

Revin cu imagini si cu amenajarea finală, sper și cu o pizza mare în față, sunt mare amator de mâncăruri cu specific italian.

E frumos când ne prezentăm azi, rezemându-ne pe trecut, se câștigă la capitolul imagine, iar Podul Viilor este un exemplu de urmat.

Podul Viilor 9 - Baia Mare
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.