Polite și suporturi metalice pentru rafturi aparente

polite

Suntem pe nedrept încorsetați de opțiunile comerciale prezentate pe rafturile magazinelor și considerăm un sistem de polite doar ca utilitate pentru spații de depozitare sau magazii, în locuri ascunse și ferite privirii. Mai demult, se vedeau polite și în interiorul locuințelor, făcând parte din designul interior al mobilierului. Lipsa unei varietăți de suporturi și găsirea dificilă a meșterilor care să poată executa astfel de piese din lemn, duc la evitarea acestor alegeri. Acestea trebuie personalizate conform spațiului, cromaticii, aleasa inspirat fibra lemnului si dimensionate în așa fel încât să corespundă utilității fără a fi supragabaritice.

Am găsit prin online idei și soluții de fixare pe pereți a unor polite cu blat de lemn care dovedesc că doar noi am pierdut acest detaliu de amenajare, fără motiv, eliminând un mod simplu și foarte ușor de realizat de a câștiga spațiu de depozitare.

Bibliotecile sunt piese de mobilier care de regulă înglobau polite, însă mi-amintesc doar de medici care s-au dovedit interesați în achiziționarea lor. Avem cu adevărat doar medici ca și clienți pentru modelul de biblioteca Roma, un design ce a trebuit scos din producție din cauza scăderii volumului de cereri. Regret sincer lipsa acesei piese, însă și eu mă număr printre cei care nu ar avea loc pentru acest tip de mobilier. Cei care mai citesc articole vechi și ne contactează sunt supărați pentru că nu găsesc alternative sau posibile surse pentru mobila din lemn masiv, în acest stil constructiv și cu un nivel ridicat de calitate.

Polițele simple, decorate doar prin materialele ce le compun rămân alternative deloc de neglijat și vă încurașez să căutați să le folosiți în interiorul caselor voastre. Asta implică identificarea unor meșteri, tâmplari pentru lemn și confecții metalice pentru suporturi, puțină străduință pentru a gândi forme și design și manoperă proprie la montaj. Sunt convins că merită și că utilitatea acestor polite este de netăgăduit, dacă nu aveți idei pentru forme, răsfoiți galeria de mai jos.

Mai pe larg despre flanșe și fitinguri din metal pentru țevile de apă într-un articol din 2019.

Trebuie să dăm de lucru atelierelor mici, ori meșterilor pe care îi cunoaștem. Azi găsiți tăiere cu plasmă și costuri decente la firmele de producție publicitară. S-au dat bani europeni nerambursabili și cunsc situație unde astfel de scule zac aproape nefolosite. Sigur că producția de serie mare e destul de greu de atins, însă sper ca și cei care dețin utilaje capabile de producție de serie mare să înțeleagă realitatea comerțului de azi și să se adapteze la solicitări unicate, diferite, la comandă.

Vă plac aceste polite?

Va recomand să îl căutați pe Costi, de la Prios dacă sunteți din București. Sper să fi citit și textul acestui articol, că să ajungeți la această informație. Costi se pricepe și cu lemnul și cu metalul, rindeaua și aparatul de sudură îi sunt la fel de familiale. Costi are o particularitate aparte care îi permite să vadă în obiecte vechi întrebuințări noi.

Nu căutați pentru această parte de lemn decât să zburdați în imaginație, bucurați-vă de parcursul realizării produsului finit și străduiți-vă să ajungeți la final pentru a gusta satisfacție unui produs atipic, unic, produsul propriilor eforturi.

Cu drag, de oameni destupați.

polite
14 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.