Pozitiv la test antigen rapid COVID-19

Fără simptome grave, dar blocat din cauza diagnosticului în casa, cu toate ca sunt vaccinat

pozitiv la test antigen

Ascult radio de 2 zile, mă uit la televizor mai mult decât de obicei de când am primit rezultatul pozitiv la test antigen rapid. Sunt singurul din familie pozitiv, toți ceilalți 4 membri ai familiei au rezultat negativ, testați exact la același laborator, în aceeași zi. Pentru COVID-19, să fie Delta, Gamma? Asta în condițiile de 3 vaccinați din 5, cei 3 care au peste 12 ani.

vaccinati MM 13 Octombrie
Situația la 5 octombrie 2021 – procente de oameni vaccinați în Maramureș

Am simțit că mă trec simptome de gripă, nas înfundat, răgușeală, frisoane … și am făcut un test de salivă la prima oră. A ieșit pozitiv, apoi am mers la laborator, și în 40 de minute aveam rezultatul.

Am anunțat medicul de familie, stau izolat într-o cameră, merg cu mască la baie, mănânc separat … din grijă față de ai mei.

A sunat DSP-ul (de MM, amabilă, cu răbdare dna de la telefon) am dat toate datele mele si ale membrilor familiei, am aflat că se trimite ”în sistem” la medicii de familie și cei carantinați – adică eu și cei mici – vor primi concediu medical și scutiri automat. Cei vaccinați sunt liberi să meargă la activitățile obișnuite, adică băiatul cel mare și soția mea. Un pic ciudat, chiar dacă sunt vaccinați pot transporta virusul, indiferent dacă la testare au obținut rezultat negativ. Primești informații pe măsură ce întrebi, dacă nu, lipsește setul standard de informații.


Ascult și citesc media mai des ca de obicei și mă îngrozesc de diversitatea de păreri exprimate, mai ales cele contrare vaccinului, care se spun cu volumul tare și răspicat. În opinia mea cred că e mai cuminte să pariez pe eficacitatea unui vaccin folosit de atât de mulți oameni, comparativ cu alternativa de a fi tratat în spitalul local cu tehnica, consumabilele disponibile și medicii de aici.

Îmi trec tot felul de gânduri prin cap, de când am ieșit pozitiv la acel test antigen rapid – dacă au greșit, dacă e doar o gripă, dacă e pe bune și pot da celor din jur, mă îngrijorez prea mult? mai bine am răbdare și în 2-3 zile mă simt mai bine, n-am febră, nu mă dor nimic, lipsesc multe din cele clasice de COVID.

Testarea se face, pe banii omului, dacă vrei să știi ceva despre tine. După ce am avut rezultatul cu pozitiv, asistentele de la laborator au încercat să empatizeze cu soția mea, înconjurată de 3 copii și să nu îi ia banii – ”N-are rost doamnă, sigur aveți, vă carantinează pe toți, dați banii de pomană” – N-a fost de pomană, cu rezultatele lor negative cei doi băieți ai mei au salvat 2 clase de data asta de a intra în carantină … o vreme se mai duc la școală, până la următoarea alarmă.

Măcar mă consolez cu gândul că și Germania le cere mai nou bani cetățenilor, motivând că deja vaccinul e gratis și disponibil, nu e logic să suporte cheltuieli de testare. Oare la fel o fi gândind și ai noștri? Or fi gândind ceva … măcar?

Am o zicere a unui contemporan pe care îl apreciez mult, Neil DeGrasse Tyson, care explică comportamentul celor iresponsabili și care aleg să nu se vaccineze.

Pozitiv la test antigen - cum gândeste un nevaccinat
Pozitiv la test antigen rapid COVID-19 14

Sper că mă pot baza pe judecata mea în continuare, să selectez din noianul de informații pe cele relevante. Mă cutremur la imensitatea obtuzității din jurul meu, la oameni apropiați, educați, purtați prin lume … Asta e … Eu și cei din generația mea avem deja 3-4 vaccinuri făcute, ne-au ferit de boli de care bunicii mei n-aveau cum să scape decât prin grația divină. La un recensământ scurt, am descoperit că la 2 rânduri mai încolo pe arborele genealogic avem multe cazuri concrete de mortalitate infantilă … pe când nu erau vaccinuri. Oare oamenii născuți înainte de 1950, cum ar reacționat să aibă acces la medicină ca și azi, în 2021? S-ar fi vaccinat pe ei și pe copiii?

Cineva mi-a spus referitor la vaccinați versus nevaccinați, azi, când oamenii se feresc chiar și să se testeze, d-apoi să facă față unui rezultat pozitiv la test antigen sau PCR:

– ”Vedem mai încolo, ori îi cresc ei pe ai noștri, ori noi pe ai lor … ”

Brrr, cinic, însă dacă va fi așa?

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn

Știu că de fapt problema mea este că sunt pus pe pauză, am atât de multe de făcut încât blocajul ăsta mă pune într-o postură de inactivitate cu care nu-s obișnuit. Poate din cauza asta stau și macin gânduri …

2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Salut, anu’ trecut in perioada asta aveam baietelul internat la M.Bals cu Sars Cov la doar 6 ssptamani…drept urmare am ales sa ma vaccinez, caci de vrea Bill Gates sa-mi puna cip asta e, sa-mi puna ca doar n-oi muri. Una peste alta suntem lipsiti de simt civic si de aici necazurile noastre, ale romanilor…e drept ca nu toti.
  Iti urez cat mau mult optimism caci va sa treaca ca si alte neguri !
  Bafta.

 2. #2 Comentariu nou

  Salut Calin și multă sănătate! Imi pare bine că gândești asa, e inca o dovadă că ” cine se aseamănă se-adună”. Să stii ca si eu am rude sau prieteni care nu vor să se vaccineze, desi sunt oameni școliți și foarte OK. Nu reusesc sa-i inteleg. Pandemia asta ne dezvaluie caracteristici pe care, altfel, nu aveam cum să le stim.

 3. #3 Comentariu nou

  Buna Calin, sanatate multa. Lucrez in domeniu medical, la privat, suntem toti vacinati toti. Saptamana trecuta am avut emotii, sotul meu avea simptome de covid, 6 zile si 2 teste mai tarziu are sinuzita. De la aparitia vaccinului am zis : nu aveti incredere in medici!? Ok. Semnati aici ca daca va imbolnaviti de covid va trateaza toti acei guru care v-au convins sa nu va vaccinati. Vreti la medic? In spital? Okk semnati aici ca va asumati ca platiti costul: ambulantei, tratamentului, internarii….wel nu am multi fani :)).
  Pe noi ne-a ajutat lectura zilele petrecute in casa…si gatitul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.