Producator roman de mobila | Promovare externa vs interna

CIL Targu Jiu Timbru

Ideea de pornire a acestui blog are la baza ideea de promovare pe plan intern a unui producator de mobila local, cu desfacere exclusiva in afara Romaniei, unde inregistreaza un real succes.

In decursul primei luni de functionare am remarcat slaba vizibilitate a celorlalti producatori romani in rezultatele gasite pe Google. Paginile lor de internet sint in mare parte facute pe genunchi, de catre un prieten sau un nepot mai tanar care „lucreaza ieftin” si imaginea prezentata publicului este una palida, neconvingatoare. In schimb re-selleri de mobila au investit considerabil in imagine, forma, culoare, calitate si promovare online.

Transport rutier de masa lemnoasa inainte de '89 Promovare
Transport rutier de masa lemnoasa inainte de ’89

Este trist acest fapt, desi daca analizam mai in amanunt sursa de unde provine aceasta atitudine, aceasta stare se datoreaza slabei deschideri pe care o are patronatul din acest sector catre noul intruchipat de mediul online. In mare parte detinatorii acestor firme sint fosti directori, maistri, sefi de echipa sau simpli meseriasi care au lucrat inainte de ’89 in aceasta industrie si care ulterior au fructificat experienta – considerabila – pe care o aveau fie in prelucrarea lemnului fie in relatiile comerciale dintre Romania si firmele din strainatate.

Intreprinderea de produse din lemn din Reghin
Intreprinderea de produse din lemn din Reghin

Acesti oameni privesc cu suspiciune năzbatiile tinerilor ce le soptesc la ureche ca businessul lor, pe care il conduc cu mana de fier, chiar daca unii au trecut de 70 de ani, poate capata un nou imbold si o mai mare deschidere catre piete neatinse pina acum. Cuvinte ca Blog, site, SEO, catalog …. sunt tratate de multe ori cu reticenta sau puse in practica la nivel de buget restrans, Dupa 6 luni de prezenta timida online, orice patron va cuantifica ca sub-mediocre rezultatele „banilor irositi” si va zambi in mustata cu încântare ca „înca o dată a avut dreptate”.

Unii dintre ei, la fel ca si in multe alte domenii, sar pasi si etape si se intind direct la marea oala ce contine comertul si promovarea online, cu sigla chinezeasca Alibaba.com.

Pagina Alibaba de promovare a unor firme romanesti
Pagina Alibaba de promovare a unor firme romanesti

Cumva găsesc aceasta asociere ca si a lega calul de caruta cu cabluri de otel, atata vreme cât în propria curte, pe propria piata, in propria tara nu au parcurs pasii cei mai eficienti de promovare online.

SEO Promovare

Imagini si multumiri pentru http://www.comunismulinromania.ro

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar

SEO
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.