Sculptura lemnului ca element decorativ într-o casă românească

Am ajuns la concluzia ca e imperios necesar să deprind cât de cât ceva îndemânare in arta fotografica. Ieri, in timpul șofatului prin tara, am remarcat o veranda la o casă românească cu stâlpi de lemn absolut deosebiți. Ornamentarea era vizibila doar in partea de sus, la nivelul întăriturii de prindere cu grinda de centura. Sa descriu textual ce si cum, n-aș fi in stare, îmi lipsesc si cunoștințele si termenii corecți, așa ca evit sa vorbesc in dodii. Așa că privind… am realizat ca aparatul foto este o necesitate ce nu îmi permit să mai lipsească din arsenalul de Blogger.

Știu sigur ca nu pot realiza imagini la fel de bune ca si Cătălin Pop, dar mi-am promis ca perseverez pana când cuvântul „acceptabil” poate fi atașat imaginilor mele.

Astfel incat m-am vazut nevoit sa caut online imagini ce sa semene cu ceea ce am vazut. M-am oprit la blogul de case de epoca a d-lui Valentin Mandache si n-am idee cum au zburat 3 ore de citit. Ma si gandesc ca trebuie sa gasesc o modalitate de a colabora cu dansul, expertiza domniei sale in domeniu mi-ar aduce avantaje cu siguranta.

Unele imagini dintre cele cuprinse in articolele scrise de d-l Mandache surprind variatiuni pe aceeasi tema a stalpului sculptat de sustinere la exteriorul unei case.

Stalpi totem
Stalpi totem
Stalpi etnografici de veranda in stil neoromanesc
Stalpi etnografici de veranda in stil neoromanesc
Amarasti bislemn inel de stalp

 

Imaginile apartin si sint preluate de pe blogul Case de Epoca.

Toata admiratia pentru munca dvs. d-le Valentin Mandache.

Cu drag, de moda veche.

Articole similare

3 thoughts on “Sculptura lemnului ca element decorativ într-o casă românească

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.