Recondiționarea unui tocător de iroko – după 5 ani

tocătoare de iroko reconditionate tocătoare de iroko reconditionate

Nu-s 5 ani încă, se vor împlini în aprilie, de când am primit cele 4 tocătoare de iroko de la Ionuț Dragnea și acum se impune recondiționarea acestora.

1000 de cuvinte - tocătoare din iroko

Am scris atunci – O imagine din casa mea cât 1000 de cuvinte și am folosit aceste tocătoare aproape zilnic. Vara când servim platouri de bucate proaspete e o bucurie să așez ouă fierte, șuncă, brânzeturi și legume proaspete direct pe lemn și le servim la masă fără tacâmuri sau veselă. Am publicat pe Facebook nenumărate poze din bucătăria noastră, când ne creștea sufletul de reușitele culinare și majoritatea apar aceste funduri de lemn.

tocătoare de iroko inainte si dupa degrosare

Ionuț, mai trebuie unul, nu știu cum faci, cum nu, e nevoie neapărat de încă unul, suntem cinci, a apărut și Irina între timp și până să-și dea seama că ea nu are propria tablă de lemn trebuie să rezolvăm această situație.

Ionuț a produs aceste platouri de lemn pentru un local din București, acum 5 ani și din câte știu le recondiționează anual. În utilizarea HORECA intensitatea folosirii impune asta, însă la noi acasă doar ieri le-a venit rândul la înnoirea feței.

Nu merge șlefuit simplu, am încercat și hârtia abrazivă s-a umplut imediat cu lemnul ”murdar” de pe suprafață.

Tibi le-a dat o față/două pe abricht și rezultatul a fost complet diferit.

inainte si dupa abricht
lemn de iroko folosit 5 ani vs degroșat

Abia apoi le-am băgat la calibrator, cu 120, finuț, să nu subțiem prea mult tocătoarele și așa extrem de subțiri. Sunt foarte ușoare, din 4 doar 2 au avut mici schimbări de planeitate, dar se țin bine, nu s-au curbat, n-au crăpat.

tocător slefuit

tocătoare de iroko reconditionate
tocătoare de iroko reconditionate

Uleiul de măsline face minuni la recondiționarea unui tocător, însă trebuie răbdare. Le-am uns din belșug, seara și le-am lăsat să tragă ulei până a doua zi. N-am avut ce șterge mare lucru din exces, s-a tras în lemn aproape tot. Să vedem cum se prezintă peste câțiva ani.

Ionuț le-a construit bine, dacă cei care folosesc în București platourile de servire citesc cumva pe aici, le comunic că se justifică fiecare bănuț ce l-au plătit atunci, dar cred că s-au convins deja.

Reconditionarea unui tocător

Ne auzim luni, Ionuț – dacă vreți și voi scrieți-i la adresa ionut@stejarmasiv.ro

P.S. Fetele mele sunt fascinate în atelier, Irina este încântată de rumeguș.

Adriana si Irina

catalog mobila din stejar masiv Mobel Amadeus

inainte si dupa abricht
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.