O poveste din ce în ce mai frumoasă – cabana din lemn

pictura Alexandra Filimon o poveste despre cabana din lemn

N-am crezut că am pornit să construim o poveste despre o cabana din lemn acum 5 ani, când ne-am apucat de lucru. Mi-amintesc prima remarcă referitoare la dealul cu hârtoape și tufăriș scăpat de sub control, ce creștea sălbatic peste tot – ”O să vă săturați de muncă, după nici un an!”

Păi da, că suntem orășeni, dar contrar acestui termen am sentimentul că ne e mai drag pe iarbă verde decât multor locuitori ai localităților rurale. Baia Sprie nu e sat, nici comună, e oraș, în sensul adevărat, cu blocuri și supermarket. Doar că n-a fost atins de expansiunea Băii Mari și pare prins într-o bulă a timpului. Sunt tușe de modernism acolo, iluminat stradal cu LED, blocuri cu fațade refăcute, spital reanimat cu contribuția locuitorilor orașului.

Sub Lacul Albastru este și cabana dintr-o poveste ce continuă pentru familia noastră de ceva ani și devine tot mai frumoasă.

Am materiale de prezentat la partea de lucru la interioare însă este mai mult de editat și mă tot pregătesc să o fac, dar am amânat. În februarie o să vină și articolul despre planșeul interior din grinzi lamelare, izolație și placarea pereților. Am deja materialele de podele si pentru scara interioară, însă trebuie să fac instalația electrică mai întâi.

Până acum am publicat : Porti din lemn și oblon la usa de intrare pentru casuta de la livada din Baia SprieCabana de la Baia Sprie – Maramureș – proiectul meu de suflet, Ușa de intrare în cabana de la Baia Sprie, Ferestrele duble de la cabana din Baia Sprie

Aniversez în fiecare iarnă încă un an peste ceilalți 40 și oftez cu gândul la momentul când voi reuși să termin lucrul și să stăm întreaga familie măcar weekend-urile acolo, dacă nu chiar câte o săptămână, pe timp de vară. Sunt optimist, anul acesta se vede luminița de la capătul tunelului. Și ca surpriză, Alexandra, fiica prietenilor noștri – familia Filimon – mi-a dăruit în acest an o pictură cu cabana de la Baia Sprie într-un context final, de părea locuită, deci terminată construcția.

pictura Alexandra Filimon o poveste despre cabana din lemn

Este incredibil de reușită asemănarea, chiar dacă nu-s brazi în spatele ei. Pentru noi înseamnă tare mult, nu-i posibil să primești un cadou mai frumos decât acela destinat sufletului. E aproape imposibil să faci cadouri fără să le cumperi, de aceea efortul Alexandrei este cu atât mai valoros.

Cabana din lemn de la Baia Sprie

Mulțumesc Alexandra, e cel mai frumos cadou primit anul acesta!

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar

Citește și Încălzire la cabana din lemn – cazul meu real

2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.