Replica pentru modelul de balamale rustice ale lui Virgil

din lemn inchizatoare simpla din lemn

O idee buna de pus în practică, simplă și veche de când lumea, dar cred eu uitata, este să folosești pentru un aspect rustic complet, ideea lui Cristi, idee pe care o poti aplica chiar și în casă, la mobila de bucatarie sau de living.

Nu e greu de stilizat puțin, cu o dalta și un ciocan se poate chiar sculpta ceva. Mi-a trimis imaginile inspirat de imaginea lui Virgil despre balamale rustice din articolul despre propria realizare. A montat acele balamale la dulăpiorul din dreptul chiuvetei amplasate în gazebo. Ultima imagine din articol-ul – BALAMALE RUSTICE EXTREM DE IEFTINE –  are din partea lui Cristi răspunsul prin imaginile de mai jos ca si completare cu încuietorile din lemn care fac pereche minunată cu modelul de balamale rustice.

incuietoare din lemn și modelul de balamale rustice
inchizatoare simpla din lemn
incuietoare din lemn nu modelul de balamale rustice
inchizatoare simpla din lemn

Mai jos am completat eu cu alte modele rudimentare, rustice sau unul chiar complex. Încuietorile și lacătele sunt pentru oameni cinstiți, nu pentru hoți, cred că aproape toate aceste modele aveau rolul de a ține o ușă într-o poziție închisă, fără a avea rol de impenetrabilitate.

Modelul de balamale rustice imaginat de Virgil este un artificiu de design, trebuie să te apropii ca să pricepi că au rol decorativ, nu funcțional.

incuietoare din lemn
cel mai simplu sistem de inchidere
incuietoare din lemn
incuietoare din lemn decorata
incuietoare din lemn
incuietoare mai complicata pentru usa

Încuietoarea de mai sus necesită pricepere, nu doar intenție. Dacă vrei să faci modelul de balamale rustice al lui Virgil îți ia 5 minute, pe când la acest zăvor e musai de oareșce pricepere.

incuietoare din lemn
incuietoare manufacturata din stejar
incuietoare din lemn
lenspiration.com – incuietoare din lemn

Din lemn se fac incredibil de multe obiecte, cu rol funcțional, dar care au din start și o valoare estetică. Sigur că dimensiunile sunt mult mai mari, ca să aibă rezistență, însă nu cunosc suflet de muritor care să nu se aplece cu drag asupra unor astfel de rămășițe din trecut. Erau vremuri când lemnul era bun la toate și la mult mai multe decât o face astăzi. Sigur că are înlocuitori mult mai durabili, că se cumpără pe doi firfirei produse net superioare, însă fără acel sex-appeal.

Cu drag, de moda veche.

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Replica pentru modelul de balamale rustice ale lui Virgil 20
incuietoare din lemn
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.