Te-ai gândit vreodată că așa se face designul de mobila?

Hilla Shamia design

Ideea de la care a pornit Hilla Shamia, un artist de origine israeliana care s-a ocupat de designul de mobila, s-a bazat pe capacitatea metalului topit de a pătrunde în neregularitățile fibrei și în crăpăturile trunchiului de lemn. A ales ca metal aluminiu, fiind relativ ușor de prelucrat și cu o temperatura de topire scazută, permițând solidificarea într-un timp relativ scurt, iar ca lemn s-a folsit de trunchiuri de eucalipt sau cedru.

Hilla Shamia designul de mobila

Este de remarcat că în zona de contact a metalului topit cu lemnul, se formează o zonă carbonizată, cu efect de trecere estetic între cele două materiale. Eu aș fi presupus că lemnul nu va rezista la acest șoc termic și că rezultatul va fi compromis total, dar se pare că meșterii Hillei reușesc să parcurgă procesul în mod fericit, rezultând piese de mobilă ca mese sau scaune, cu o utilizare mai mult din zona decor decât funcțională. Chiar am avut solicitari în urma publicării acestui articol, ceea ce inseamnă ca și la noi în țară sunt oameni preocupați de designul de mobila și ideile Hillei Shamia au avut priza la public.

Am in gand un prieten cu turnatorie si lemnul nu e greu de obtinut, m-ar incanta sa parcurg procesul de fabricatie, dar sincer nu ii gasesc utilitatea după aceea. Nu am unde să pun un astfel de obiect fabricat prin aceasta metodă, dar ar fi interesant de urmărit aluminiul topit.

Premiile internaționale au confirmat originalitatea ideii și sper ca și voi, cei care citiți aici să fiți la fel de încântați. Tehnica se numește wood-casting iar site-ul designerului este Hilla Shamia – http:// www.hillashamia.com – însă nu mai funcționează.

Hilla Shamia design

Hilla Shamia designul de mobila

Hilla Shamia design

Hilla Shamia design

Hilla Shamia design

Hilla Shamia designul de mobila

Hilla Shamia design

Hilla Shamia design
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.