Restaurantul Fjord Fusion din Zachariasbryggen – Bergen

zachariasbryggen Bergen Norway

Recent am văzut că la televizor este prezentat orașul Bergen din Norvegia ca fiind un punct de referință pentru turism și pentru istoria Norvegiei. Acolo era centrul comerțului cu cod sărat din nordul Europei și a rămas și astăzi mândria norvegienilor pentru clădirile vechi din partea dreaptă a portului. Azi, Bergen este centrul operațiunilor petroliere care au adus Norvegiei bunăstarea din ultimele decade și datorită cărora nivelul de trai a ajuns la cote greu de digerat pentru nivelul de salarii din restul Europei.

zachariasbryggen Bergen Norway

Avem bucuria și totodată mândria ca pentru cei care citesc acest blog să ne lăudăm cu un client din Bergen în portofoliu și anume unul din restaurantele din Zachariasbryggen, punctul central din portul Bergen. Clădirea adăpostește mai multe baruri și restaurante, fiecare conceput pe un alt specific. Este locul unde se adună în fiecare weekend cei care frecventează localuri și se bucură de o seară deosebită în compania prietenilor, iar noi am mobilat pe partea de mese și scaune restaurantul Fjord Fusion de la etajul doi al clădirii. Este cel care are scrisul cu RESTAURANT pe exteriorul clădirii din imagini. Designerul italian a fost extrem de pretențios și am avut de făcut față unor cerințe destul de greu de digerat pentru un producător. A fost o muncă anevoioasă să punem în concordanță solicitările care țineu exclusiv de estetică și design cu cel legate de partea practică, de prevenția și precauția necesare pentru soluțiile tehnice impuse de lemnul masiv de stejar.

zachariasbryggen Bergen Norway

Dacă sunteți români și ajungeți în Bergen să stați pe scaunele și la mesele din restaurantul Fjord Fusion, să știți că lemnul de acolo e românesc și o părticică din România este acolo. Am fost personal la momentul livrării întregii comenzi de față și am primit aprecierile proprietarului pentru piesele de mobilier produse la Baia Mare.

Imagine din restaurantul din Bergen

zachariasbryggen Bergen Norway
Fjord Fusion Restaurant

Mesele și scaunele din restaurant sunt cele din imaginea de mai sus.

Masa cu picioare strunjite a fost prezentată anterior în articolul – Masa cu picioare strunjite pentru Zachariasbrygen – Norvegia– iar scaunul este cel din imaginile de mai jos.

 1Stilul de mobilier fabricat de noi ajunge în general în Olanda și Germania, dar simplitatea formelor se potrivește perfect și pentru scandinavi, acolo unde designul a fost ridicat la rang de minister, cu influențe directe asupra modului în care oamenii trateaza orașele în care trăiesc, străzile și casele. Am apreciat întotdeauna ordinea și curățenia orașelor nordice, dar și simplitatea elegantă a esteticii lor.

Cu drag, de bun gust.

Pentru localuri, restaurante dar și pentru acasa – Aranjamente în cadru festiv

zachariasbryggen Bergen Norway
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Sunt superbe imaginile!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.