Rosu, rosii, culoarea rosie pentru tapiterii de fotolii ori accesorii

cusaturi si butoni in rosu Lotus Armchair

Mintea mi-a zbârnâit mult înainte de a începe să scriu pentru că referitor la culoarea roșie, la tot ce înseamnă rosu ca opțiune în design cred că e nevoie de pondere și reticența. Reticența nu implică o reținere față de această culoare, însă e bine să evităm exagerarea pentru că designerii au decretat că excesul de roșu este cel care duce spre kitch cel mai ușor.

Ca pată de culoare, rosu trebuie utilizat cu grijă, fiindcă produce un impact major. Ar trebui să fie asul din mânecă și să ajungă să puncteze zone care în mod normal sunt considerate anoste sau neinteresante. Din partea unei doamne designer de interioare am primit și solicitarea de a-i produce modelul de scaun Roxy, cu butoni roșii. Am fost surprins de cerere și datorită faptului că nu implica un efort prea mare, plus că stofa roșie se găsește în depozitele noastre, așa că l-am realizat. Imaginea nu este prea spectaculoasă, m-aș fi bucurat să prezint și aranjamentul final care implică acest scaun.

M-am pus pe cercetat idei și am găsit multe exemple în care butonii roșii sunt folosiți pentru a crea o alura distinsă. Am văzut fotolii care au chederul de inchidere a pernelor rosu, ducându-ne cu gândul la vipușca pantalonilor militari. Dacă ai spune roșu și uniformă poate că nu ar suna prea bine, însă folosit ponderat, ca tușă de culoare poate aduce un plus major de distincție și mândrie, pe uniformele de gală.

La interioare, în tapițeriile pentru canapele sau fotolii, am găsit greu referințe pentru butoni roșii, ca și în cazul scaunului de mai sus, însă ca stofă sau culoare de piele, mai ales antichizată, este o alegere foarte frecventă. Cusăturile folosind ață roșie sunt o formă exclusivistă de evidențiere a unui produs aparte, am găsit la Audi cusături în piele considerate ediție limitată. Eu am un costum făcut la comandă, cu același tip de cusături, la interior, e drept. Am experimentat și noi pe scaunul Majestic acest fel de îndrăzneală pentru design, iar cei care au apreciat au fost relativ puțini, însă deosebit de entuziasmați.

Am stat să mă gândesc la mine acasă unde ar merge roșu și nu i-am găsit o utilizare directă, cred că din cauză că întreg paletarul de culori interioare nu-mi permite să includ această culoare. N-aș face schimbări din acest motiv, însă pe viitor cine știe …

Pentru îndrăzneți, cu drag. Și moderație …

cusaturi si butoni in rosu
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.