Rusia Eterna – Constructii de lemn

Casa siberiana cu ferestre din lemn Casa siberiana cu ferestre din lemn

Familia mea are mai multi membri in Ukraina de azi, fosta Rusia Eterna, aka URSS, decât in tara. Si unchii mei mi-au povestit ca atunci cind merg la lucru in Rusia, e mult mai bine decit altundeva. Vorbesc limba, castiga bine, fie la exploatare de paduri in Siberia, fie la comert linga Moskova sau in Kamchatka. Din Kiev pana la Petropavlovsk se merge 3 saptamani cu trenul.

Semintele de floarea soarelui negre, vandute la stadioanele din marile orase ale Rusiei au adus profit cit sa apara in Apsa sau Cetatea Alba, linga Mukacevo, vile cu 24 de camere. Negrestenii nostri ar păli de ciudă, Lexus-ul e masina nationala, alaturi de Lada. E o tara a contrastelor, dar lipseste saracia lucie … parca s-au consolat cu ideea ca nu face nimeni pentru ei mare lucru asa ca pun ei mana si cladesc pe forte proprii, cu bani din Rusia sau din Occident, orice au.

Si asa au zis, cei ce au cutreierat Rusia Eterna, ca rusii, SUNT BUNI. Oamenii simpli, de la tara, cei ce lucreaza cu lopetile numite si Inima lui Stalin. Te pun la masa si iti dau un ceai cald oricind. Sunt simpli, voiosi si deschisi. Se bucura si rad de câte ori pot.

Chiar daca locuiesc in case modeste, din lemn si se roaga tot in biserici de lemn. De aici provine si Gagarin, Rasputin, Kasparov si Isaac Asimov.

Lemn are Rusia, pana ninge, si va avea si dupa ce se va topi toata zapada din Siberia.

Biserica ruseasca din lemn Rusia Eterna
Biserica ruseasca din lemn

casa de lemn - Rusia Eterna

Casa siberiana din lemn - Rusia Eterna
Casa siberiana din lemn
Casa siberiana cu ferestre din lemn - Rusia Eterna
Casa siberiana cu ferestre din lemn
Casa siberiana din lemn - Rusia Eterna
Casa siberiana din lemn
Casa siberiana din lemn - Rusia Eterna
Casa siberiana din lemn

Biserica din lemn din Oreaokastro - Rusia Eterna

Kizhi - Rusia Eterna
Kizhi – Biserica din lemn

Novgorod - Rusia Eterna

Construcțiile din Rusia Eterna sunt aparte ca arhitectură, au o simplitate de materiale folosite în ridicarea clădirilor total dezarmantă. Totuși, simplitatea oamenilor nu a fost decât baza unor forme extrem de frumoase pentru decorațiuni cu care se mândresc, au încercat să suplinească prin formă sărăcia din unele zone. Lemnul este sculptat în forme tradiționale, iar clădirile religioase sau administrative au acoperișuri elaborate, definitorii pentru imaginea clădirilor rusești.

Ferma Kizhi - Rusia Eterna

Biserica Siberiana - Rusia Eterna
Biserica Siberiana

Si pentru putina atmosfera ruseasca – Oci ciornie – Black Eyes – Andre Rieu

 

23 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →