Scări pliante – cereri tot mai multe – ce soluții sunt?

Klapster - scari pliante

Am scris prima dată despre scări pliante acum aproape 2 ani – de fapt Alina a deschis cutia Pandorei și a prezentat conceptul lui Zev Bianchi, sub brandul B Compact. Se pare că există un interes real și de atunci am primit nenumărate solicitări pentru a produce scări de acest fel.

Chiar dacă în articolul original – Zev Bianchi face scări care se împătură – am adăugat specificația că sunt munca și proprietatea intelectuală a unui australian, că respectăm fără echivoc aceste valori și nu reproducem idei de design sau soluții tehnice, se pare că cititorii care parcurg în diagonală o pagină, reținând doar imaginile, continuă să ceară astfel de scări.

Scurt pe doi, în regim DIY, se construiesc astfel de scări pliante, fiecare cum crede și poate, după pricepere sau imaginație. Ideea este fantastică, ar fi imposibil să nu fie copiată și reprodusă. Sunt filme pe Youtube cu soluții similare, tutoriale pe Instructables despre cum se dimensionează, resurse cu nemiluita.

Totuși, cred că nici o firmă cu responsabilitate față de propria afacere nu se va pune să producă astfel de produse și să le instaleze. Există legi, patente, brevete și legiuitori europeni sau internaționali care ar beli pielea de pe oricine dacă li se oferă ocazia. Exemplu clar de brevet de inventie – în secțiunea de Patents Google.

Klapster - scari pliante

Nu sunt sigur dacă alte firme nu au brevetat ceva similar, cu diferențe tehnice care le permit să producă soluția similară, adică scări pliante pe peretele de care sunt fixate, cu alt design al balamalelor și treptelor. Klapster este un nume sub care găsiți soluții similare.

Bcompact am văzut că s-a ocupat și de brevetarea sistemului de balustradă. Pe scurt, oferă o soluție completă, care merge direct la beneficiar.

Scări pliante Bcompact

patent scari pliante Bcompact

Subiectul scări pliante, la fel ca și cel de mese pliante este unul de foarte mare interes. Am ani de zile de când cochetez cu ideea realizării unei soluții de mese pliante și de fiecare dată când mai primesc o solicitare în acest sens îmi promit că revin la primul gând și fac ceva în acest sens. Anul 2020 a fost unul extrem de încărcat, s-au comandat multe piese de mobilă, mese în special, și n-am reușit, în aceste condiții de mișcare limitată să abordez subiectul așa cum mi-am dorit.

Trec masa pliantă pe lista TO DO de 2021, este imperios necesar să vin cu o soluție.

Cu drag, de idei frumoase!

1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Salut mar interesa si pe mine o scara pliabila . Va rog ceva informatii si dimensiuni daca se poate . Am un spatiu ingust

  2. #2 Comentariu nou

    Buna ziua
    Cu greu am reusit sa demarez construirea unei casa mult dorite, care sa fie primitoare pentru toata familia – datorite vremurilor am redus dimensiunile constructiei pentru a respecta bugetul . pt accesul in pod ne trebuie o scara Ingenioasa pliabila – modelul lipit pe perete; fiind un spatiu ingust. Ma puteti ajuta cu ceva modele si costuri de achizitie si montaj? multumesc

    • nu va pot ajuta, din pacate. Modelul de scara pliabila prezentat este protejat cu brevet de inventie si patente in toata lumea. Noi nu fabricam scari si nu cunosc pe cineva care sa faca scari pliante. Chiar daca vreun tamplar se incumeta sa o faca, ca sa iasa bine, sa va asteptati sa coste mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.