Scaune pe structura metalică – noi modele din portofoliu

scaune pe structura metalica scaune pe structura metalica

Va trebui să completez portofoliul de scaune pe structura metalica cât mai repede cu modelele Bruno și Shell, în catalogul de mobila de pe www.mobelamadeus.ro . Prelucrarea imaginilor este mai dificilă pentru catalog decât pentru blog, așa că încep aici prezentarea lor. Predilecția designerilor și clienților pentru scaune pe structura metalica este azi pe deplin fermă, sunt variante ce completează mesele din oferta noastră care corespund stilului rustic industrial. Era Revoluției industriale predomină ultimul cincinal de amenajări interioare și se vede în numărul tot mai mare de replici pentru mese pe care le fabricăm de ceva vreme. Până la urmă este o tendință comună piețelor, de a urmări la târguri și prezentări de colecții ceea ce se promovează constant și de a le reproduce.

Pe noi ne bucură acest aspect, pentru că atuurile noastre sunt bazate pe o rafinare a producției acestor modele, începând cu modelul de masă Kraken/Octopus. Acum 7-8 ani arăta diferit și a fost nevoie de transformarea produsului în procesul de producție pentru a depăși problemele survenite în timp. Azi, vorbim despre o colecție matură, apreciată constant de clienți și care confirmă așteptările celor ce decid să investească într-un produs din segmentul superior de calitate. Live Edge sau Straight Edge sunt opțiuni disponibile fără costuri suplimentare la blaturile din lemn masiv autentic. Înlocuitorii de lemn, plăcile aglomerate furniruite sau printurile sunt opțiuni mult mai ieftine.

masa Kraken
Masa Kraken Live Edge cu scaune pe rama metalica

Scaunele Quadrant fac deja parte din normalitatea ofertei, sunt considerate clasice și ceea ce le diferă sunt modelele de cusături ale tapițeriei, plus finisajele diferite pentru piele. Pe aceeași structură construim modelele Shell și Bruno, cu o modificare subtilă la nivelul formei șezutului și spătarului.

Shell este pentru mine următoarea opțiune de scaun de birou, pentru că m-a convins de la prima încercare. Trebuie spus că pentru Shell, ca formă aparte din portofoliu de scaune pe structura metalica, apare o limitare a gabaritului pentru ocupant. Nu este un scaun confortabil celor ce au scăpat din mână condiția fizică și kilogramele în plus le dau bătăi de cap.

Structura susține fără probleme greutăți de 100 de kilograme, în condițiile unui posterior cu volum normal. Am avut această discuție de câteva ori referitor la scaune, la alte modele și am încercat de fiecare dată să prezint diplomat această particularitate. Scaunul Sandy se găsește în aceeași situație, însă la Morgan este de o importanță covârșitoare. Forma de scoică a șezutului care leagă brațele de spătar este fantastic de confortabilă. Este un scaun care te cuprinde și ”te ține”, îmbrăcând posteriorul, șalele și lateralul pulpelor picioarelor. Shell te obligă să te adâncești în el și te împiedică să stai strâmb. Este suficient de mare pentru gama de scaune pe structura metalica pentru a oferi confort, însă prea mic pentru a permite alunecarea și posturile lăbărțate.

Pentru Bruno avem o gamă care aduce prin grosimea umpluturii din tapițerie un confort sportit față de Quadrant. Bruno este predispus la confort la fel cum Quadrant este orientat spre eleganță. Bruno are pe lângă scaun cu brațe și o soluție pentru bancheta, cu sporirea numărului de locuri. Banchetele din gama Bruno nu au brațe și astfel se pot ocupa locurile disponibile fără deplasarea în spate a acesteia, implicit fără a deranja în vreun fel pe ceilalți ocupanți.

Scaunele cu brațe sunt structuri individuale, iar banchetele trebuie să fie construite cu preocupare pentru toți ocupanții. Cumva e logic, e nevoie de o banchetă ca să poți sta așezat lângă partener și să îl iei în brațe. Nu poți face această mișcare pe un scaun cu brațe. Cusăturile și butonii seriei Bruno sunt diferiți față de seria Chesterfield, dar conferă o noblețe aparte și distinctă.

Cu drag, și spor la tot ce faceți !

scaune pe structura metalica
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.