Scaunul fără nume – stejar și tapițerie roșie

scaunul fara nume

Am intitulat articolul scaunul fara nume, în amintirea întâmplării de mai jos.

Când eram copil, Trustul de Construcții a început ridicarea unui mamut greu de înțeles ca formă, destinație și utilitate. Ceea ce era sigur e că în ciuda pazei strașnice de pe șantier, toți copii mergeau la furat țevi de plastic de berman. Nu știu altă denumire, însă făceam cornete din juma’ de foaie de caiet și trăgeam cu ele peste bloc. Ulterior, construcția a ajuns la final, încă înainte de 1989, cu ani buni și prima parte dată în folosință a fost un restaurant. Chiar și azi restaurantul respectiv este tot RFN, adică Restaurantul fără Nume. În Baia Mare, nu cred că există cineva care să cunoască complexul respectiv, de restaurante și magazine, plus sedii de banci, altfel decât RFN.

scaunul fara nume

Mi-am adus aminte de povestea de mai sus după ce am prelucrat 2 imagini cu ultimul prototip de scaun fabricat. Nu știu ce nume să-i dau, dar mie îmi place și am vrut să vi-l arăt. A fost făcut după o schiță de mână, inspirată de oriunde și nicăieri, provenită de la unul dintre partenerii noștri. Cu siguranță există undeva gata fabricat, însă imaginile prezintă varianta noastră, adaptată și prelucrată după părerile celor din producție și tapițerie. Ni se pare frumos, stofa roșie îi conferă personalitate și l-aș vedea poziționat minunat într-o sală de așteptare, la fel de bine cum poate echipa o masa de consiliu.

Revin cu scaunul după ce-l postez pe catalogul online Mobel Amadeus, unde îi voi trece saptămâna viitoare și dimensiunile și voi avea și un preț final de producție.

scaunul fara nume

După gusturile mele, aș rotunji toate muchiile, mai ales la brațe, să-l ducem spre modelele de inspirație daneză. Am scris despre Danish Design aici în paginile acestui blog. Partea frumoasă din designul scandinav introduce pe forme simple și subțiri curburi prelucrate foarte atent și cu aplecare pentru partea de ergonomie. E drept că toate aceste adaosuri implică manoperă multă, delicată, care se reflectă în preț, însă cred că merită încercat. Scaunul e promițător, mie îmi place, mai mult decât ca produs de serie, executat pentru o valoare comercială.

Citește – Scaunul Majestic – vă invităm să luați loc!

O vară nebanuit de frumoasă va doresc !

scaunul fara nume
1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.