Scaunul negru din lemn masiv de fag

scaun din lemn masiv

Negru prin definiție este o culoare care se asortează ușor cu orice. Atât în domeniul vestimentației cât și al mobilierului. Lemnul de fag este la fel de rezistent ca și stejarul, dar este considerat relativ inferior pentru că fibra nu este la fel de uniformă și frumoasă ca și cea a stejarului. Dacă la lemnul masiv de stejar fibra se poate scoate în evidență prin băițuire și aplicarea de culoare apropiată celei naturale, stejarul finisat în culori cu acoperire mare poate fi considerat puțin blasfemie. Aici intervine lemnul de fag, preferat de cei care fabrică canapele și scaune, acolo unde lemnul este mai puțin vizibil, mai ales dacă e ascuns sub tapițerii.

Dacă finisajul este ales din gama culorilor pline, cu acoperire mare, cum e cazul albului sau a negrului, atunci lemnul masiv de fag este o alegere excelentă. Sunt la fel de bine disponibile și culori din întreaga paletă cromatică, cu recomandarea că pentru culori deschise e mai bine să fie ales lemnul masiv de stejar, în loc de lemn masiv de fag. Greutatea este cu puțin mai mică decât în cazul lemnului de stejar, dar diferențele de preț și rezistența foarte apropiată îl recomandă fără reținere.

Scaunul negru din acest articol face parte dintr-o serie de mobilă, care face pereche cu mesele prezentate în articolul –Masa Britain pătrată și dreptunghiulară  – și care acum le găsiți la Conacul Maldăr, din Măldărești. Am prezentat acest conac în articolul – Conacul lui Maldăr – o minune din Vechea Oltenie. Piesele noastre se regăsesc pe veranda restaurantului și în cramă.

Aștept din partea proprietarilor imagini cu amenajarea finală, pentru a vi le putea prezenta. Atunci când veți urmări emisiunea ”România, te iubesc” și va fi prezentat conacul, în curând, veți putea remarca sper acest set de mese și scaune, cu toate că ceea ce are de oferit conacul prin cele 15 camere amenajate fiecare cu seturi de mobilă veche, autentică, fiecare cu povestea ei, este de departe partea cea mai interesantă a emisiunii. Complementar aș zice, mobila noastră își găsește locul și completează o amenajare de excepție pe care familia care deține conacul a realizat-o cu pasiune și aplecare spre farmecul boieresc al Olteniei de odinioară.

scaun din lemn masiv de fag

scaun din lemn masiv de fag

scaun din lemn masiv de fag

Cu drag, de vremuri bune, de pe vremurile bune ale României.

Mai multe detalii – Scaun din stejar masiv – model Dijon

scaun din lemn masiv
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Ce lucruri minunate pot iesi din mainile unor oameni priceputi!

    PS. La partea de reclama cred c ar trebui sa accelerati un pic, ca sa zic asa…trebuie sa va faceti mai bine cunoscuti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.