Somfy home motion – sistemul viitorului pentru o casa inteligenta

Somfy Romania Casa inteligenta Somfy

Pentru a defini fraza casa inteligenta trebuie să apelăm la concepte de educare, învățare, intuiție și memorare, capacități pe care în general le asociem oamenilor. O parte din aceste calități, noi, oamenii, putem să le transferăm casei noastre și dacă mai alăturăm și înțelesurile termenului de ACASĂ, care definesc căldura și confortul propriului cămin, pe care nu le găsim ușor altundeva, atunci putem creiona imaginea totală a casei ce e ACASĂ, prin casa inteligentă.

Casa inteligentă funcționează în tandem cu noi, ne știe preferințele, ne ajută să fim comozi prin confort și de la un punct poate să fie intuitivă datorită procesului de învățare pe care i-l aplicăm.

Somfy Romania - casa inteligenta
Casa inteligenta Somfy

S-o luăm cu începutul, cu diminețile în familie, cu trezirea după o noapte de odihna, când casa ta, inteligentă, știe când trebuie și totodată îți dorești să începi o nouă zi. Mi-e greu să mă abțin să nu fac o comparație între casa inteligentă și Jane, inteligența artificială fără personificare fizică, din romanul lui Orson Scott Card, care îl însoțește pe Ender, personajul principal din întreaga saga, și care devine cea mai bună prietenă a lui. Cei care ați citit cărțile sau ați văzut ecranizarea din acest an a primei cărți din Saga lui Ender mă veți putea urmări foarte ușor atunci când o voi numi pe entitatea casei inteligente Jane.

Jane va trage storurile, adică jaluzelele exterioare și/sau perdelele moderne motorizate la o parte și va lăsa razele soarelui să pătrundă în casă, să alunge somnul și să vă învioreze. Veți merge să luați micul dejun și să vă pregătiți de o nouă zi de activitate împreună cu familia. Atunci când plecați de acasă, Jane va deschide și va închide după automobilul dumneavoastră poarta de garaj, poate chiar porțile exterioare ale curții. Va avea grijă să păstreze în casă o temperatură optimă prin închiderea sau deschiderea rulourilor exterioare sau a copertinei de terasa ori a marchizei. Va ști prin senzori cu care ați avut bunăvoința să o dotați dacă vântul anunță o furtună și vă va proteja casa de intemperii, menținând deschise sau închise accesoriile casei voastre.

Somfy Romania - casa inteligenta
casa inteligenta

Jane vă va aștepta acasă când veniți din concediu cu grijă față de bunurile voastre, simulând prezența proprietarilor în imobil, astfel încât persoanele rău-voitoare să nu intenționeze să încerce încălcarea proprietății voastră în lipsă. Atunci când înțelegeți că timpul este factorul cel mai de preț pe care trebuie să-l economisiți, din aceasta rezultând bani și confort, veți înțelege că investiția într-un astfel de sistem care conferă inteligență casei voastre este una dintre cele mai bune decizii pe care o puteți lua pentru o viață a cărei calitate se va îmbunătăți semnificativ.

Sunt inginer electronist ca și formare și am acceptat să scriu despre Somfy și sistemul casei inteligente Somfy Home Motion pentru că sunt direct interesat de acest subiect. Prima mea investiție va fi ca test într-o motorizare a perdelelor, urmată de rulourile exterioare. Am cerut, dar nu s-a putut, pentru testare un sistem simplu cu telecomandă pentru acționarea perdelelor clasice. Adriana a adus pe lume pe primul nostru copil, pe Victor și cred că i-ar fi de folos când alăptează. Dacă visez frumos, deși nu mai este de mult un vis, aș face pasul mai departe pentru comanda vocală. Trebuie doar răbdare, sunt convins ca nu e vorba decât de ani până când casa inteligentă, și aici sper că cei de la SOMFY vor face pasul înainte între primii, să integreze un minim de conversație cu sistemul care are în grijă toată casa. Pe smartphone-uri deja există soft-uri care ”vorbesc” cu tine, iar următorul pas va fi să se aplice și sistemelor inteligente din casă. Cu recunoașterea vocală, cu comanda vocală, cu facilitățile actuale și cu ce va urma, cred că există un viitor și dezvoltarea casei inteligente abia a început.

Somfy Romania - casa inteligenta
Casa inteligenta Somfy

Mie îmi place Somfy, ceea ce oferă ei, începând de la consultanță, personalizare, asistență în instalarea și configurarea sistemelor inteligente, posibilitatea de unificare pe o singură telecomandă, cum e Telis Modulis RTS, totul configurează o opțiune deloc de neglijat, iar dacă nu mâine, poate mai târziu, poate la anul, îți vei aminti că ai citit acest articol și vei reveni să cauți detalii și să vezi ce mai e nou, atunci când vei fi decis să faci această investiție.

Somfy Romania -casa inteligenta
Casa inteligenta Somfy
Somfy Romania
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.